Ble nr 2 i verden på intensjonsavtale: Dette skulle vi bare ha
Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør (HSL) var en av de aller første til å forhåndsbooke og inngå intensjonsavtale om Volvos elektriske hjullaster L25 Electric. Nylig mottok Tønsberg-firmaet både den og en Volvo ECR25 Electric.
– Vi forhåndsbooket den ett minutt etter lansering og det ble maskin nr 2 som ble inngått intensjonsavtale på i verden for Volvo, forteller Brede Sukke, eier og prosjektleder.
HSL hadde nemlig bestemt seg, dette skulle de bare ha så fort det kom fra fabrikk.
De nye maskinene vil blir brukt mye til stenlegging, som her hvor HSL rehabiliterer Farmannstorvet i Tønsberg.
I videoen under kan man høre hvor stille de går, en fordel med så mye folk som jobber rundt maskinene, forteller Brede:
– Vi skal finne ut hvor stor aksepten er hos kundene for å finne ladeløsning for maskinene og vi skal lære oss å bruke det, forklarer Brede.
Volvo Maskin, representert ved Nils Kristian Hjelmtvedt, er stolte av å få delta på satsingen med HSL.
Les også: K. Baugerud Anlegg og Veidekke fikk de første
Fordel ved tomgangskjøring
HSL skal ha en grønn linje og om strøm blir fremtiden, så er dette en viktig start påpeker han. Kapasiteten på maskinene er han allerede fornøyd med og forteller at hjullasteren som går mye som en servicemaskin går mye på «tomgang», noe som blir snudd til en fordel den er elektrisk maskin.
Ønsker elektrisk 5-tonner
Om alt viser seg å fungere, kan utbyttingen av maskinparken starte. Høyest på el-ønskelista til Brede er en elektrisk 5-tonns graver.
– Vi jobber mye rundt maskinene og da er det en ekstra stor fordel at de er så stillegående, kommenterer Brede.
Det vil fortsatt være dieseldominans i maskinparken en stund til. Ikke minst ser han på brøyting som en utfordring i forhold til elektrifisering.
Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør AS:
78 ansatte
110 – 130 med innleide og sommerhjelper på sommeren
16 hjullastere
13 gravere
3 lastebiler
61 biler/varebiler
Flere torgoppdrag
Anleggsleder Audun Tveten forklarer at prosjektet for Tønsberg kommune er en totalentreprise og innebærer rørpressing (gjort av Olimb), ny infrastruktur i bakken, lekeplass, stenlegging av 1200 kvadratmeter torg med mere. Maskinene skal videre på to liknende oppdrag i byen etter dette.