23948sdkhjf

Hoksrud utfordrer ministeren om bekjempelse av ulovlig kabotasje og transportkrim

- Transportkriminalitet er økende, og ulovlig kabotasje utarmer den norske transportnæringen, sier Bård Hoksrud (FrP). Torsdag blir temaet debattert på Stortinget.

INTERPELLASJON:
Om bekjempelse av ulovlig kabotasje og annen transportkriminalitet, og å ta initiativ til en samling av kontrollansvar, herunder opprettelse av et eget transportpoliti.

Torsdag blir det interpellasjon fra Bård Hoksrud til samferdselsministeren.

Stortingets nettside skriver Hoksrud:

"Det er usikre tall på hvor omfattende bruken av kabotasje er i Norge, men tilbakemeldingene og de mange utfordringene vi ser ute på veiene, tyder på en høy andel utenlandske vogntog på norske veier. Det er mangler ved kontrollsystemet for transportkriminalitet. Ulovlig kabotasje gir useriøse aktører et konkurransefortrinn. Flere ulike etater er tillagt forskjellige kontrolloppgaver, noe som gjør at det mangler et helhetlig ansvar for å avsløre og bekjempe ofte godt organisert transportkriminalitet.

For å bekjempe bruken av ulovlig kabotasje og annen transportkriminalitet, vil statsråden ta initiativ til en samling av kontrollansvaret for transportkriminalitet, herunder opprettelse av et eget transportpoliti, samt flytte overtredelser på kabotasjeområdet fra straffekjeden og over til høyere gebyr/bøter?"

Planlagt behandling er 11. mars. Du kan følge den via Stortingets nett-TV her: stortinget.no

Hva er interpellasjon

En interpellasjon er et spørsmål som en stortingsrepresentant kan stille til Regjeringen. En interpellasjon er ofte større og mer politisk viktige spørsmål enn vanlige spørsmål som stilles i spørretimen. Det settes også av mer tid til debatten av en interpellasjon enn et vanlig spørsmål.

Når Regjeringen får et interpellasjonsspørsmål fra Stortinget må de svare senest én måned etter at det er stilt.

Kilde: Stortinget.no

Kilde: Stortinget.no

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125