23948sdkhjf

Påhengstruck tillatt uten lengdestraff fra mandag 29. mars

Akkurat nå er det jubel hos Dag Nordvik i NLF, som har jobbet lenge med saken. - Nå har vi lykkes med å få vegmyndighetene med på at trucken ikke skal «stjele» lastelengde, forteller han.

TRANSPORTØKONOMI: 

Det er lastebileierforbundets nettsted lastebil.no som melder dette i dag.

I forskrift om bruk av kjøretøy vil det fra 29. mars 2021 være tillatt med påhengstruck i lengde inntil 1,5 meter ut over lengden på 19,5 meter for normalvogntog, og utover 17,5 meter for trekkvogn/semi.

På både bil og henger

Trucken kan plasseres både bakpå bil eller bakpå tilhenger/semitrailer.

For vogntog lengre enn 19,5/17,5 meter som kan kjøres på 24/25,25- vegnettet, kan også trucken benyttes, men ikke med totallengder ut over 24 meter eller 25,25 meter. Her vil trucken altså inngå i lengdeberegningen.

- Det er likevel noen ting man må passe på for at dette skal kunne gjøres på lovlig vis, sier Dag Nordvik, fagsjef teknikk i NLF.

– Det må være skilt og lysutstyr montert bak på trucken. Og trucken må tilfredsstille kravene til underkjøringshinder regulert i ECE 58.02, eller 58.03.

For dem som har eldre trucker som ikke tilfredsstiller kravene, vil det bli nødvendig å montere et lengdeforskyvbart underkjøringshinder type VBG URSP 180 eller lignende.

Håper på det samme for kraner

NLF foreslo i høringen at samme løsning også skal gjelde for kraner, da disse også er verktøy for sjåføren på lik linje som påhengstrucken. Dette gjenstår å få gehør for. 

Les flere detaljer om krav til påhengstruck på lastebil.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079