23948sdkhjf

Blue Ridge har kjøpt Inven: Lang kurtise endte i ekteskap

Siden etableringen i 2008 har Inventory Investment AS fått på plass en rekke tunge brukere av systemene for Supply Chain Planning og prisoptimering fra Blue Ridge. Nå har det amerikanske selskapet endelig fått kjøpt sin norske partner.

– Inventory Investment har vært  en uunnværlig partner i årevis,  sier  Jim Byrnes,  adm. direktør i Atlantabaserte Blue Ridge. – Med dette styrker vi vår globale vekst og mulighet for å tilby våre løsninger til flere etterhvert som vi ekspanderer i Europa, spesielt i våre fokusområder som ved siden av Norden er Benelux, Storbritannia, Tyskland, Østerrike og Sveits, legger han til.

Lang erfaring med løsninger for innkjøp og vareforsyning

Inventory Investment ble etablert i 2008 av Finn Meckelborg, Jon Terje Stubberud og Sverre Rosmo, som allerede den gang hadde svært lang erfaring med avanserte optimeringsløsninger for innkjøp og vareforsyning i daværende E3 Norge og JDA. Hensikten med å starte for seg selv var å tilby konsulenttjenester for de mange brukerne av E3-systemene, men tilfeldighetene gjorde at Rosmo på samme tid hadde fått en forespørsel fra Greg White, gründeren av amerikanske Blue Ridgde, som hadde bestemt seg å gå utenlands og trengte en partner. Også han hadde bakgrunn fra E3 og basert på de beste prinsippene fra E3 hadde Blue Ridge utviklet Clarity Replenish som styrte hele forsyningskjeden.

I overkant av 30 brukere

Selv om etableringen av Inventory Investment var sammenfallende med den store finanskrisen, fikk de raskt flere brukere og en av de aller første var dagligvaregrossisten K. Ekrheim som fortsatt benytter løsningene til Blue Ridge og kanskje er den viktigste referansekunden til den norske partneren. Inventory Investment har med årene hatt en sterk utvikling mot distributører, grossister og produsenter som har vært på jakt etter en mer profesjonell planlegging og mer forutsigbar fremtid.

Selskapet har i dag noe over 30 kunder, hvorav to av brukerne er i Sverige og én i England.

– Jeg ser veldig lyst på hvilke muligheter og økte potensialer denne avtalen kan utløse, sier Sverre Rosmo, partner og daglig leder i Inventory Investment AS. Han viser til at Blue Ridge har ressurser de selv bare har kunnet drømme om og ser frem til at de nå vil å få langt mer støtte enn de hadde som partner.  

– Når vi nå kombinerer våre ressurser og kompetanse på denne måten, er jeg overbevist om at det vil bli svært bra både for våre kunder og våre ansatte, sier Rosmo, som etter salget nå er blitt ansatt som General Manager Nordics og dermed fått ansvaret for virksomheten i Norden.

Selv om Blue Ridge etablerte et eget Europakontor i Amsterdam i fjor skal de norske medarbeiderne bistå selskapet med vekst også utenfor sin egen region.

Inventory Investment omsatte i fjor for drøye 21 millioner kroner og alle selskapets seks ansatte fortsetter i sine stillinger. Det er ventet at selskapet om ikke lenge vil skifte navn. Et stalltips her er kanskje Blue Ridge Norge?

Kilde: Blue Ridge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078