23948sdkhjf

Elkjøp maksimerer kundeorientering og lønnsomhet

For bedre å kunne tilpasse lagernivåene til kundenes behov har Elkjøp valgt å satse på planleggingsplattformen til det Atlantabaserte programvareselskapet Blue Ridge.

Blue Ridge har signert en SaaS-avtale med Elkjøp Nordic AS for Supply Chain Planning (SCP) og Integrated Business Planning (IBP).

Som et tillegg til det eksisterende SAP-miljøet, skal Blue Ridge hjelpe Elkjøp med å bedre tilpasse sine lagernivåer i det sentrale distribusjonssenteret med den faktiske kundeetterspørselen, skriver Blue Ridge i en pressemelding.

Elkjøp Nordic er en av Nordens største innen varehandelen generelt, og klart størst innen netthandel og elektronikk. Med kjedene Elkjøp i Norge, Gigantti i Finland og Elgiganten i Sverige og i Danmark er konsernet klar markedsleder i alle disse landene, opplyste selskapet da tallene for regnskapsåret 2020/2021 ble presentert i juni fjor. Det viste at den samlede omsetningen i Norden hadde økt med 21 prosent eller 8,7 milliarder kroner til 49,8 milliarder kroner. Driftsresultatet økte med 24 prosent til 1.808 millioner kroner.

Kontinuerlig forbedring

Julius Getz Mørk (bildet), leder for Elkjøp Nordics innkjøps- og vareforsyning, styrte utvelgelsesprosessen knyttet til programvareløsning.

– For å beholde vårt konkurransemessige forsprang, må vi hele tiden forbedre oss. En av flere forbedringer vi har gjort nylig er å etablere en spesialisert avdeling for innkjøp og vareforsyning, og vi trenge en partner som både kunne gi oss systemstøtte og også ytterligere forbedre vår totale planlegging- og innkjøpskapasitet, sier Mørk.

Han legger til at de foretok en nøye evaluering av flere programvaretilbydere og kom til at Blue Ridge var best egnet til å imøtekomme deres forretningsmessige behov. – Vi går godt overens med deres konsulentteam og gleder oss til å dra full nytte av deres ekspertise og plattform, fortsetter Mørk.

Fokus på lageroptimering og kundeetterspørsel

Sverre Rosmo (bildet), General Manager i Blue Ridge i Norden, forteller at selskapets planleggingsplattform for forsyningskjeden gjør det mulig for selskaper å ta strategiske og taktiske beslutninger i sanntid, basert på innsikt i behovsprognoser, innkjøpsplanlegging, lageroptimering, vareforsyning og prisoptimering.

– Elkjøp har et imponerende distribusjonssenter på 107.000 kvm som ligger sentralt og strategisk i Jönköping. Slik kan 80 prosent av markedet betjenes innen 24 timer, og prisene kan holde seg lave. Våre løsninger er komplementære og vi vil integrere oss med SAP. Vårt spesifikke fokus vil være lageroptimering og kundeetterspørsel slik at Elkjøp kan være maksimalt kundeorientert og lønnsom, sier Rosmo.

Elkjøp Nordic er den ledende forhandleren av forbrukerelektronikk i Norden. Med 369 millioner besøkende på nett har Elkjøp Skandinavias største e-handelsplattform. I tillegg har selskapet 420 butikker i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene og Grønland. Konsernet har 11.000 ansatte og hadde i regnskapsåret 2020/2021 en samlet omsenting på nær 50 milliarder kroner.
Elkjøp ble grunnlagt i 1962 av Trygve Fjetland og har siden 1999 vært en del av britiske Currys plc.

Blue Ridge er et amerikansk programvareselskap som ble etablert i 2001 av Greg White og flere kollegaer fra tidligere E3 og JDA. Det Atlantabaserte selskapets skybaserte planleggings- og prisplattform gir distributører, grossister, retailere og produsenter et dashbord i forsyningskjeden som organiserer en 24/7 etterspørselsdrevet forsyningskjede, som proaktivt optimaliserer lager- og servicenivå, og med forslag til prisoptimalisering. Ifølge selskapet holder brukerne på denne måten dynamikken i forsyningskjeden under kontroll og de forblir maksimalt kundeorienterte og lønnsomme.
I 2008 ble Inventory Investment AS (Inven) representant for Blue Ridge og har i dag noe over 30 kunder i Norge, Sverige og i England. Tidligere i år ble det kjent at Blue Ridge har kjøpt sin norske partner.

Opphav og kilder: Blue Ridge, Elkjøp, Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.156