23948sdkhjf

Ny tilhengerleverandør: Og Spartveit-navnet klinger godt

Spartveit AS heter altså Norges nyeste tunge tilhenger- og påbyggfirma. Det navnet klinger godt og naturlig for dem som har vært med en stund.

TILHENGER OG PÅBYGG:

Far og sønn Spartveit har vært gjengangere i spaltene her på Tungt - og da knyttet mot firmanavnet Nor Slep.

"Nor Slep 20 år: Fortsatt med gull i blikket", skrev vi i 2003, da med referanse til Gulli og Gullkant (dessverre ikek bilder i den saken i dag).

"Tommy Steine og Ole Paus markerte Nor Sleps 25 års jubileum på Midtåsen i Sandefjord" kunne du lese i denne saken fra 2008.

Megadrive-saken fra 2011 husker jeg godt da jeg var der selv. Som Njål innledet med: "Med utgangspunkt i en brosjyre fra franske Poclain, startet Nor Slep AS planene om å bygge en henger med hydraulisk drift på én aksel."

Nor Slep fyller 30, skrev vi selvsagt i 2013, og så i 2015 dramameldingen "Påbygg: Nor Slep pluss ARKA = sant".

Samboerskapet var strengt tatt ikke veldig dramatisk den gang - og dessuten godt begrunnet. Og likevel var det nok på sitt vis starten på begynnelsen til den satsingen vi ser i dag. For noen år senere har Spartveit-familien trukket seg helt ut av Nor Slep - og som da selvsagt bereder grunnen for Spartveit AS.

"Spartveit AS er Norges nye leverandør av tilhengere og påbygg. Vi er sentralt lokalisert i Vestfoldbyen Larvik, og fokus er egenutviklede hengere og påbygg for entreprenører og andre aktører i transportnæringen" er budskapet i dagens melding.

Hovedpersonene er kjente folk, som alle er inne på eiersiden i selskapet:

  • Olav Dolven, daglig leder og teknisk ansvarlig, har lang erfaring fra både drift og ansvar av påbyggerverksted, kransertifisering og servicemarked.
  • John Sigve Johnsen, salgssjef, med lang erfaring som både mekaniker og påbygger, verksmester, selger og salgssjef.
  • Per Åge Spartveit, nå teknisk rådgiver, har livslang erfaring fra bransjen, er utdannet ingeniør og står bak flere innovative nyheter i bransjen.
  • Tom Erik Spartveit, styreformann, er født og oppvokst i påbygger og hengerbransjen og erfaring fra salg, markedsføring, økonomi, drift og ledelse i bransjen.

Og de satser ambisiøst med blant annet følgende:

  • I løpet av 2021 lansere produkter som vil være markedsledende på lave egenvekter og som tilfredsstiller 60-tonns-regler.
  • Filosofien er å utvikle og konstruere alle produkter i Norge. Produksjon hos ledende produsenter i Europa.
  • I tillegg til egenutviklede produkter under merkenavnet Spartveit, skal selskapet levere standardiserte produkter fra større produsenter i Europa.

 

Kilde: Pressemelding fra Spartveit, Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063