23948sdkhjf

Lov eller ikke lov? Rettssaken mot Kurt Beier Transport starter i mai

Det er vår kollega transportmagasinet.dk som melder dette: "Kurt Beier Transport gav månedsløn på 3200 kr. og sparede millioner på slumlejr".

TRANSPORTKRIMINALITET:

Saken mot det store danske transportselskapet Kurt Beier ble rullet opp høsten 2018, og fikk også betydelig dekning her på Tungt.

I vår sak fra 2. november 2018 - les den her -  skrev vi "... filippinske sjåfører har levd med slavelønninger ned mot 15 kroner timen og under svært kummelige forhold. Nå er transportøren anmeldt for menneskehandel i fire land, flere sjåfører lever under politibeskyttelse og transportkundene avslutter kundeforholdet på løpende bånd."

Men ting tar tid, og det er altså først nå - rettere sagt fra 10. mai - at forholdet for alvor blir testet i rettsvesenet. I saken hos transportmagasinet.dk handler det om en gevinst på minst fire millioner kroner.

Satt på spissen handler saken om sjåfører som er hentet fra Filippinene og Sri Lanka, som er ansatt i Kurt Beiers polske avdeling, men plassert i en containerleir i Padborg for å kjøre i det meste av Europa, Norge inkludert.

Til en månedslønn tilsvarende 7-8000 norske kroner.

Selskapet har tidligere tilbakevist anklagene på sine hjemmesider, og hevdet at de har fulgt gjeldende rett og regler. Så får vi se hva retten kommer fram til.

I dag viser Kurt Beier sine hjemmesider meget idylliske fasiliteter for de sjåførene som måtte trenge overnatting eller ukehvil i Padborg eller Esbjerg.

Bråket rundt selskapet har åpenbart kostet både penger og kunder, for både 2018- og 2019-regnskapene er preget av solide underskudd. Og hos danske Proff pekere alle økonomiske indikatorer ned i rødfeltet.

Kilde: Transportmagasinet.dk, Tungt

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11