23948sdkhjf

Fornebubanen: Kontrakt med NRC Group Norge

Skal legge til rette for tunneldriving mellom Skøyen og Vækerø med riggområde og drive en 290 meter lang tilkomsttunnel (tverrslag).

Fornebubanen har signert kontrakt med NRC Group Norge for forberedende arbeider på Skøyen. Forberedende arbeider på Skøyen er en av flere entrepriser på Fornebubanen som igangsettes i perioden fra 2020 til 2024.

290 meter langt tverrslag

Arbeidene på Skøyen skal legge til rette for tunneldriving av Fornebubanen mellom Skøyen og Vækerø. Det skal anlegges riggområde, drives en 290 meter lang tilkomsttunnel (tverrslag) ned i berget fra et påhugg under Tingstuveien. Det skal også spuntes støttekonstruksjoner for byggegrop og tilkomst til tverrslaget. Arbeidet skal utføres i et trafikkert og tettbygget byområde, nær toglinjene på Skøyen der det passerer opptil 600 tog i døgnet.

Mer om Fornebubanen:

Skanska fikk Fornebubane-kontrakt
Gunnar Knutsen skal frakte Fornebu-masser
Marthinsen & Duvholt AS engasjert på Fornebuporten
Skøyen stasjon legges dypere
Fornebubanen 1 milliard dyrere

HMS-fokus

Denne type arbeider i bynære strøk er krevende med tanke på støy og trafikk. Det vil bli lagt stor vekt på sikker trafikkavvikling både for tog, biltrafikk i Hoffsveien og myke trafikanter i Hoffsveien og Tingstuveien.

Utlyses fortløpende

 -Vi er glad for å inngå kontrakt med NRC på de krevende og viktige forberedende arbeidene på Skøyen. Fornebubanen vil i tiden fremover utlyse kontrakter for alle tunnel- og grunnentrepriser fortløpende. De neste to kontraktene ut er forberedende arbeider på Madserud og på Lysaker/Lilleaker. Deretter settes tunnel- og grunnentreprise mellom Vækerø og Lysaker i gang, sier prosjektleder for tunnel i Fornebubanen, Ruth G. Haug.

Opphav og kilder: NRC

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062