23948sdkhjf

Pon om 2020. Et bra år - men den nye normalen blir ikke lik den gamle

Da vi spurte Pon-sjefen om hva han trodde om 2021 var svaret 10 prosent opp.

Fasiten til MGF viser en økning i maskinsalget på 5,8 prosent så langt i år, så da administrerende direktør i Pon Equipment, Erik Sollerud, i januar "trodde" på en økning på 10 prosent i 2021, var han jo inne på noe.

Hvordan gikk Pon-året 2020?

- 2020 ble et bra år, gitt omstendighetene. Maskinsalget gikk over forventningene og vi har økt innen flere segmenter, svarer Sollerud.

Bilde under: Erik Solllerud forteller om å løse oppgaver på en ny måte, noe organisasjonen skal ha taklet på en veldig bra måte. Løsninger innen service, deler og teknologi har fortsatt sin positive utvikling og vi hadde en fin vekst i løpet av året.

- Mye ny kunnskap og kompetanse er tilført alle deler av organisasjonen i 2020 som setter oss i enda bedre posisjon for å møte den nye normalen som vil komme i 2021 og fremover.

Hva endte antall maskiner og omsetningen på?

- Vi levert 817 nye maskiner i 2020, omsetningen endte på 2.5 milliarder kroner, dette er noen ned fra 2019, drevet av redusert maskinsalg. Gitt året og utfordringene så er vi fornøyd med dette, legger han til.

Hva ble bestselgerne?

Det er våre nye gravemaskiner, Next Generation, som har vist seg å være en suksess, og så er det våre små maskiner. Her har vi noen fantastiske maskiner som markedet har respondert veldig positivt på, sier han.

Bilde under: En fast Cat-kunde er Hæhre som har kjøpt 25 stk Next-Gen-maskiner som ble levert i 2020, samt noen levert i 2021. Her ser vi fra venstre Dag Strøm (Storkundeansvarlig Service og deler i Pon Equipment) Egil Braaten (Fagleder Produksjon Hæhre), Frank Ole Sørensen (Daglig leder i Hæhre Isachsen Maskinutleie) og Pål Brandvold (Storkundeansvarlig i Pon Equipment). Foto: Pon

Hvordan påvirket covid19?

- Vi har opprettholdt driften tilnærmet lik normalt. Ingen av våre avdelinger har måttet stenge ned eller begrense tjenestene. Vi har justert kapasiteten innen noen felt, tilpasset kostnadsstrukturen vår og selvsagt benyttet hjemmekontor i mye større grad en normalt. Dette gir noen ekstra utfordringer, men det er også vært en viktig læringsperiode.

- Den nye normalen blir nok ikke helt lik den gamle og digitalisering av prosesser vil gi oss noen nye muligheter i hvordan vi jobber med våre kunder, forklarer han.

Hva venter dere av året 2021?

- Vi tror det kan bli en litt rolig start, men at det raskt begynner å plukke opp noe av det markedet gikk ned i 2020. Året under ett så tror vi på ca 10% opp fra 2020, avslutter Eirk Sollerud, adm dir i Pon Equipment.

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
May Linn fra Ålgård: - Jeg elsker å være på jobb som yrkessjåfør
Richard Fromreide fra Askøy brakk ryggen, ble yrkessjåfør
Energieffektivitet: Knuser 1.000 tonn i timen på 0,05 liter diesel per tonn
E39 Kristiansand – Mandal: 19 kilometer ny motorvei åpnet
Yanmar: Tre elektriske i 2023
Vaske-saken: Statens vegvesen vurderer nå hva dommen har å si for kontrollpraksis
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.141