23948sdkhjf

Stor rangeringsaktør satser på Terberg

I fjor valgte IPS Rangering AS for første gang å satse på en rangeringsmaskin fra nederlandske Terberg. Erfaringene var så gode at de like godt bestilte tre til.

IPS Rangering er med sine 21 rangeringsmaskiner og terminaltraktorer den ledende aktøren i Norge innen logistikkservice, som foruten rangering også omfatter service og reparasjoner av tyngre kjøretøy, påbygg og kjøle-/fryseaggregater, storbilvask og drivstofftjenester. Selskapet er en del av IPS Nordic som også opererer i Sverige og Danmark.

Gode erfaringer

IPS Rangering har tidligere anskaffet flere rangeringsmaskiner fra tyske Kamag, men i august i fjor fikk selskapet for første gang overlevert en nederlandsk Terberg. Det var en BC182 (Body Carrier) med hevbar ramme for håndtering av vekselflak, som i likhet med andre rangeringsmaskiner også er utstyrt med en svingskive for håndtering av semitraller og som regel også med et konvensjonelt hengerfeste slik at maskinen kan håndtere alle typer transportbærere.

Les også: Ni nye Terberg-maskiner Maritime Truck

Erfaringene de gjorde med både maskinen og leverandøren N.C. Nielsen bidro til at IPS Rangering senere bestilte to BC183 (som er en nyere utgave av BC182), i tillegg til én YT223 som er en terminaltraktor i 4x2-utførelse for håndtering av semitraller.

Nils Gjeitnes (t.v.) fra IPS Nordic og Geirmund Rundhaug fra N.C. Nielsen AS foran Terbergs nyeste utgave av terminaltraktoren YT223. Foto: N.C. Nielsen

Komfortable og sikre

I følge Nils Gjeitnes, avdelingsleder for service og rangering i IPS Nordic, skal de nye maskinene gå ved selskapets servicesenter på Langhus og hos PostNord på Alfaset.

– Korte beslutningslinjer og rask oppfølging fra N.C. Nielsen gir stabil drift av maskinene og det er helt avgjørende for effektiv håndtering av kundene våre, sier Gjeitnes.

Les også: Tester ut terminaltraktor med brenselcelle

– Tilbakemeldinger fra våre ansatte er at maskinene både er komfortable og sikre å håndtere. Operatøren sitter høyt og har god oversikt, noe som er viktig blant annet ved PostNord på Alfaset der det er høy aktivitet på et forholdsvis trangt område, legger han til.

På spørsmål om IPS nå fullt og helt har valgt å satse på Terberg eller om de vil fortsette med flere merker, svarer Gjeitnes at det er en løpende vurdering som blir foretatt.

Opphav og kilder: N.C. Nielsen, IPS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141