23948sdkhjf

Maskiner påført omfattende hærverk - Vi taper over 300.000 kroner på dette

Komplettkurs AS fikk knust alle rutene på to maskiner som brukes til opplæring.

I mai ble Christian Nilsen og firmaet​ Komplettkurs AS, fra Tromsø, hengt ut på nettet av et annet entreprenørfirma med falske beskyldninger, en uke etter så maskinene hans slik ut.

Saken stod i Nordlys sist uke og da Anleggsmagasinet ringer Nilsen viste han fortsatt ikke hvem som stod bak.

Alle rutene knust

For tre uker siden kjøpte Komplettkurs en Bobcat 442 (8-tonner). En dag var den og deres Volvo L40B hjullaster gjort omfattende hærverk på. Nilsen ble ringt opp av Tromsø kommune en morgen. En ansatt i kommunen hadde vært på stedet hvor Komplettkurs har sine maskiner, og oppdaget at alle vinduene var knust.

Bilde over: Gjerningspersonen har brukt store steiner til å ødelegge vinduene. Foto: Privat

Kobling til nettrussel?

For en stund tilbake fikk Christian Nilsen (bildet til høyre) en uhyggelig samtale av et annet selskap. Ifølge Nilsen skal en person tilknyttet til selskapet ha truet han med juling og at selskapet skulle få «svi».

– Vedkommende la ut et Facebook-innlegg med falske anklager. Det kan virke som at de som har gjort dette er ute etter å ødelegge for oss.

Nilsen håper i det lengste at dette ikke har sammenheng med beskyldningene han fikk over nettet forrige uke. Han stoler på at politiet finner ut av dette, og er godt fornøyd med jobben de har gjort så langt.

Bilde over: Alle vinduene på hjullasteren og gravemaskinen er ødelagt. Det ligger glassbiter rundt begge maskinene. Foto: Privat

-Dette er åpenbart gjort bare for å ødelegge, for lyspakke, stereo eller annet utstyr er ikke rørt.

Selskapet eier to maskiner, som begge nå er ødelagt. Resten leier de.

Taper over 300 tusen

-Forsikringen vil jo uansett aldri dekke alle tapene vi har på dette. Vi må stoppe kursinga og det er allerede utfordrende med pandemien, spesielt i vår bransje hvor vi er avhengige av å samle folk for å holde kurs.

 Maskinene blir brukt til å lære opp kandidatene i betjening, daglig kontroll, bruk osv. Nilsen måtte avlyse et kurs med 10 deltagere, som er fullt i forhold til dagens restriksjoner, og dette blir tapte penger forteller han til Anleggsmagasinet.

-Tipper vi taper en 380.000 kroner i forhold til tapt inntekt på tross av forsikringsoppgjøret, forteller han.

Bilde over: Hjullasteren så slik ut etter hærverket. Foto: Privat

– Personen må ha brukt god tid og krefter for slike vinduer tåler jo en del. Det var bare et vindu på hjullasteren han ikke klarte å komme seg gjennom.

For å komme til plassen hvor maskinene står, må man vite hvor det er. (Ovenfor Slottet på Skattøra i Tromsø). Ingen av Bydrift sine maskiner var gjort skade på og Nilsen klarer ikke å la vær å synes det er svært mistenkelig at han får en slik telefonsamtale noen dager før.

Bør være plass til alle

Han poengterer viktigheten av godt samarbeid i en bransje hvor det er mange små entreprenører og at det absolutt er plass til alle.

- Konkurranse er viktig, men om det skal være uenigheter dette slett ikke måten å løse det på.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078