23948sdkhjf

Katinka fra Bjugn: - Det var trangt og mørkt, og jeg ble hengende fast

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg ble hengende fast i bergveggen”

  • Sjåfør: Katinka «Håplaus» Aas
  • Bosted: Fosen, Bjugn
  • Kjører: Fosen
  • Bil: Scania R580 4-akslet tippbil
  • Katinka har kjørt lastebil i fem år, og jobber for Oddmund Groven Entreprenør
  • Instagram: @katinkaa87

“Det var en ren tilfeldighet at jeg ble yrkessjåfør. Jeg jobbet som bartender og servitør i ti år, men ble lei og ønsket meg et nytt yrke. Min daværende samboer kjørte lastebil, og jeg fikk være med å øvelseskjøre. Jeg skjønte fort at dette var noe jeg ville gjøre.

Etter at jeg fikk lappen startet jeg sjåførkarrieren min i en vannkraftverktunnel. Det var veldig lærerikt og en skikkelig kul opplevelse.

Det var krevende da det var lite plass, mørkt og vi kjørte ofte i røyken etter sprenging. Da var det så å si ingen sikt, og tunnelen var ikke mye breiere enn speilene på lastebilen. Plassene der vi skulle snu og få lass i var akkurat store nok, så det krevde ofte tre til fem vendinger for å snu. Gjerne flere hvis du ikke planla godt.

Jeg klarte å ødelegge dieseltanken på bilen på mitt andre skift i tunnelen. Jeg planla ikke godt nok da jeg skulle snu i ett kryss inne i tunnelen, og ble hengende fast i bergveggen. Ikke en tabbe man vill gjøre flere ganger, men man lærer noe av alt.

Jeg elsker sjåføryrket fordi det er så variert. Jeg er ofte på nye plasser og trives ekstra godt når jeg har kjøring utenfor asfalten, på skogsveier og slikt. Jeg har en veldig real arbeidsgiver og kan stort sett styre dagene mine selv, noe som er viktig for meg som har barn som er hjemme annenhver uke.

På bilen min står det "Håplaus" i fronten. Jeg fikk ofte høre «åhh, du e så håplaus» når jeg var yngre. Jeg fant på mye tull, og det har liksom bare fulgt med over i jobben. Det er en god unnskyldning når jeg gjør tabber. Jeg synes det er viktig å være ærlig når man gjør noe feil eller tabber seg ut. For alle gjør tabber, også sjåfører.

Jeg trives utrolig godt med å kjøre på Fosen. Der slipper jeg rushen og trafikkaoset som det er i byen. I bilen hører jeg mye på lydbøker og podcaster, helst skrekk. Musikksmaken varierer etter humør og vær. AirPods var en genial investering, da ofte mye av dagen går med i telefon med andre sjåfører og kollegaer.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079