23948sdkhjf

Juliane fra Jæren: - Med korthekken min kommer jeg til nesten overalt

GRØFTENS HELTER
“Avlsutter med full allsang"

  • Helten: Juliane Ree
  • Bosted: Jæren
  • Maskin: Gravemaskin Volvo ECR355E korthekk
  • Juliane startet læretiden sin i 2011, og tok fagbrev i 2013. Hun har vært i anleggsbransjen i ti år, og jobber i dag for Grunn-Service AS på Bryne.

“Da jeg gikk på ungdomsskolen var vi rundt å fikk se ulike yrker. Den gang stelte jeg griser i helgene, og var utplassert i CNC gjennom skolen. Da vi kom innom anleggsbransjen falt dette i smak. Det var inspirerende med mye praksis og ikke så mye teori. I tillegg fikk jeg kjøre forskjellige maskiner, og da ble jeg bitt av basillen.

Jeg valgte nok dette yrke fordi jeg ble mer og mer interessert i anleggsbransjen. Jeg klarte ikke å se meg selv på studiespesialisering eller en utdanning innen helse. Drømmen om å kjøre gravemaskin ble bare sterkere for hver dag.

I jobben min er det motiverende å ha min egen maskin som jeg har ansvaret for. Jeg liker å holde gravemaskinen min i god stand. I tillegg er det inspirerende å ha varierte arbeidsdager, gode kolleger som samarbeider godt, lære noe nytt hele tiden, og mye gøy med humor i arbeidshverdagen.
Jeg liker også å være ute i all slags vær, selv om jeg stort sett sitter inne i maskinen min. Det er også noe helt magisk ved den mestringsfølelsen jeg får når jeg har utført et bra arbeid. Etter at jeg har hatt en god arbeidsuke, avslutter jeg alltid fredagene mine med full allsang alene i bilen på vei hjem.

Det har blitt mange ulike oppdrag så langt i min yrkeskarriere, og jeg føler meg veldig heldig som får lov til å jobbe med så mye forskjellig. Det er vanskelig å trekke frem en ting som har vært spesielt spennende, men det å sette kummer i store dimensjoner og tilpasse fra nytt til eksisterende er gøy. Her kommer mestringsfølelsen sterkt når du er med på et oppdrag som kanskje virker umulig, men som vi får til med gode resultater.
Tre år frem i tid så håper jeg at jeg er i samme firma og kjører maskin.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096