23948sdkhjf

Linn Jane fra Sarpsborg: - Jeg endte til slutt opp i en gangsti

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg lærte meg å bruke hue”

  • Sjåfør: Linn Jane Kristiansen
  • Bosted: Sarpsborg
  • Kjører: I hovedsak Fredrikstad og Hvaler, men av og til Råde, Halden og Moss.
  • Bil: Volvo FM4 500 - 2016 modell med fire aksler
  • Linn Jane tok CE-lappen i 2006, har kjørt litt diverse av og på i åra siden det. Hun bestemte seg for å gå fult tilbake til lastebilen høsten 2019, og januar 2020 startet hun i jobb hos Andersen og Dahlstrøm Transport som har biler for Norbetong.
  • Instagram: @trucker_linn

“Da jeg var 14 år sa jeg til pappa at jeg skulle kjøre tungt. Han sa "slutt å tull". Han kjørte lastebil og graver, så interessen min kom vel inn fra barnsben av. Jeg har alltid elsket lastebiler og hadde bilder av dem på jenterommet.

Jeg husker godt en episode fra da jeg var ganske fersk og ivrig. Jeg kjørte semi på GPS, og en natt endte jeg opp i en gangsti. En ting er sikkert, på den turen lærte jeg meg å bruke hue mer og stole mindre på GPS. Men kommer man inn, så kommer man ut. Det var et stykke å rygge, og passe svingete. Men det gikk.

Før var jeg veldig glad i turen på E6 fra Strömstad og sørover. Det hadde kanskje mer med forventningene til turen, enn selve strekningen å gjøre. Nå blir jeg ekstra glad når jeg kjører utover Hvaler i Østfold på en fin dag. Og i bilen hører jeg mest på egne lister med musikk, noe podcast og radio.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg at jeg har det utstyret jeg trenger og at det virker som det skal.

På fritiden liker jeg dårlig å holde meg i ro. Jeg liker å være ute, og koser meg veldig på tur med hundene mine, både i skogen og på fjellet. Og jeg legger ned utallige treningstimer og konkurransetimer med dem. Jeg er en skikkelig hundenerd.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079