23948sdkhjf

MiR lanserer ny krok: kobler vogner automatisk på og av

Mobile Industrial Robots (MiR), den danske produsenten av autonome mobile roboter (AMR), hevder at deres nye MiR250 Hook er den den eneste AMR-løsningen på markedet som automatisk kobler vogner av og på.

MiR lanserte sin første autonome mobile robot i 2015, men selskapet har for lengst opparbeidet seg en posisjon som ledende globale leverandøren av slike. Det har hele tiden vært i kraftig vekst og kunne nylig melde om en økning av salget på hele 55 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Suksessen forklares med riktig pris og at de både skal være brukervennlige og enkle å komme i gang med.

Les også: Suksess for dansk robotprodusent

MiR tilbyr roboter med bærekapasitet fra 100 kilo til 1.000 kilo og har i tillegg hatt to trekkvarianter. Mens disse var utviklet som helt separate og egne trekkroboter, er den nye MiR250 Hook en toppmodul som kan benyttes til produsentens raskeste og mest kompakte robot, MiR250 som ble lansert i fjor.

Les også: MiR investerer for fremtidig vekst

Kan trekke opp til 500 kilo

MiR viser i en pressemelding til at stadig flere virksomheter over hele verden ønsker å automatisere internlogistikken for både å øke produktiviteten og frigjøre medarbeiderne sine til mer verdiskapende arbeider. Eksempelvis er det fortsatt vanlig å transportere vogner og bur manuelt mellom avdelinger, men den danske AMR-produsenten hevder at det er både er enkelt og økonomisk å automatisere slike transporter.

MiR250 Hook kobler seg automatisk til vogner og setter dem av helt uten menneskelig involvering. Dette øker anvendelsesmulighetene til en autonom mobil robot, hevder MiR, som opplyser at den har en kapasitet til å trekke vogner på opp til 500 kilo, har en kjørehastighet opptil 2 m/s og at det ikke er noen begrensninger på antall vogner den kan hente og bringe til forskjellige posisjoner. Roboten kan også betjene vogner i forskjellige størrelser og høyder.

Les også: MiR1000: Dobbelt så sterk og mye smartere

Rask implementering

Produsenten opplyser at det kreves få forberedelser før MiR250 Hook kan tas i bruk. Brukerens eksisterende vogner eller bur må utstyres med QR-koder eller AprilTags slik at roboten kan identifisere hver vogn. Kartleggingen av omgivelsene skjer når den første gang kjøres manuelt gjennom sine ruter, men man kan også overføre kart over bygninger og lokaler til robotens software. Den kan også kommunisere med heiser og dører for å sikre fri transport mellom avdelinger.

Kilde: MiR

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11