23948sdkhjf

NRC skal bygge en av Drammens høyeste konstruksjoner – under vann

NRC Group Norge er tildelt kontrakten for grunnarbeid og konstruksjon i forbindelse med byggingen av en 200 meter lang ny kai på Holmen i Drammen.

Med en fundamenteringsdybde ned til fjell på omtrent 140 meter blir det en av Norges dypeste fundamenterte kaikonstruksjoner.

Drammen havn har de siste årene fraflyttet nesten 900 meter kai på Tangen i forbindelse med byutviklingstiltak i Drammen. Arbeidet med å utvide arealene på Holmen og tilrettelegge for en arealeffektiv og samlet drift på Holmen har pågått over lengre tid og i august starter arbeidene med byggingen av 200 meter ny kai som en utvidelse av Kattegat kai ytterst på Holmen, opplyser NRC Group som er tildelt kontrakten for grunnarbeid og konstruksjon. Ifølge Finansavisen er kontrakten verd rundt 213 millioner kroner.

Fundamenteringsdybde ned til fjell på omtrent 140 meter

NRC Group Norge opplyser å ha solid erfaring innenfor denne typen prosjekter og har tidligere levert tilsvarende konstruksjoner med en dybde ned til fjell på litt over 100 meter. Selskapet opplyser at kaien i Drammen konstrueres som en pel i pel konstruksjon: Først bores det ned et ytterrør, noe mer en halvveis. Deretter slås innerpelen gjennom ytterpelen ned til fast grunn, som er morenemasser eller fjell. Med en fundamenteringsdybde ned til fjell på omtrent 140 meter blir det en av Norges dypest fundamenterte kaikonstruksjon.

Prosjektleder Erdil Kenar i NRC Group Norge sier det er en rekke spennende operasjoner som skal gjennomføres i løpet av utbyggingen, noen mer utfordrende enn andre på grunn av grunnforholdene som er i Drammen.

– Eksempelvis er metoden vi skal bruke for å gjennomføre fundamenteringen helt ny i Norge i denne skalaen. Men med et prosjektteam bestående av dyktige fagfolk med lang erfaring og utstrakt kompetanse er jeg sikker på at vi skal levere anlegget i henhold til byggherres forventing og kvalitetskrav, forteller Erdil.

Etter planen skal arbeidet være ferdigstilt i andre kvartal 2023.

Opphav og kilder: NRC Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063