23948sdkhjf

Nøktern drift sikret godt resultat for Gausdal-bedriften

- Det er oppdragsmengden som bestemmer om vi vil vokse mer, sier daglig leder Petter Surnflødt.

TRANSPORTØKONOMI: Familiebedriften Petter Surnflødt AS i Gausdal sikret seg i 2020 en omsetning på 25 millioner og et resultat før skatt på nær 17 prosent.

Les også: 44 transportbedrifter med solid inntjening i 2020

- Får å få til et slikt resultat så må alle i bedriften være med å dra lasset. Flinke sjåfører og en god administrasjon. Alle må dra i riktig retning. Vi må også være nøkterne og passe på at utgiftene ikke blir for store, sier daglig leder Petter Surnflødt.

Han legger til at de har seriøse, solide og gode oppdragsgivere, som Gausdal Bruvoll, Gausdal Landhandleri, Borregård og Saugbrugsforeningen.

- Vi transporterer flis, trelast, byggevarer og noe jordbruksprodukter over hele Sør-Norge, samt Møre og Romsdal, Vestland og litt Trøndelag, og vi har avtaler som går over flere år. Det gir driften vår en trygghet, sier Surnflødt.

Tredje generasjon i familiebedriften

Som mange andre transportbedrifter på vår liste over transportører med gode resultater i 2020, er også Petter Surnflødt en familiebedrift. Den første lastebilen ble kjøpt inn i 1936 av Erling Surnflødt, og det var starten på transportbedriften Petter Surnflødt AS. I dag har bedriften ti biler, og tredje generasjon Surnflødt er allerede godt inne i driften.

- Det var min far Erling som startet opp firmaet på 1930-tallet. Selv kom jeg med som sjåfør i 1975, og i dag er det jeg som står som daglig leder, sier Petter Surnflødt.
Han har med seg sønnen sin Torbjørn Surnflødt som styrer mye av driften i dag, i tillegg til å være sjåfør.

- På kontoret sitter min kone Oddbjørg og tar seg av regnskap, lønn og fakturering, så vi er en skikkelig familiebedrift, sier Petter Surnflødt.
Bedriften ble et AS i årsskiften 1986/87, og har siden den gang gradvis vokst seg større.

Oppdragsmengden bestemmer fremtiden

Av de ti bilene som bedriften har i dag, er det syv Volvo og tre Scania.

- Transporten går stort sett ut fra Gausdal, sier Petter Surnflødt.

- Vil dere fortsette å vokse i fremtiden?

- Det er oppdragsmengden som bestemmer om vi vil vokse mer. Per i dag er vi fornøyd med slik det er. Vi må forsøke å holde kontroll på det vi driver med, og da er det viktig å ikke bli for store, sier Surnflødt.

- I dag setter vi også bort en del oppdrag til andre som vi leier inn, så oppdragsmengden er der, legger han til.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094