23948sdkhjf

June fra Bergen: - Kjøre tungt og skru bil passer meg utmerket bra

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Du vet aldri hva dagene bringer”

  • Sjåfør: June
  • Bosted: Bergen
  • Kjører: Vestlandet
  • Bil: Volvo fh540
  • June har kjørt lastebil i fem år og stortrives. Hun er stolt sjåfør hos Haugen Transport og Maskin.
  • Instagram: @truckermother93

“Det som inspirerte meg til å kjøre lastebil var min mor. Hun har kjørt buss siden jeg var liten. Min far har alltid vært bilmekaniker, og jeg fikk være med i garasjen og på verkstedet når jeg var mindre. Så det at jeg nå får kjøre tungt og være med å skru passer meg utmerket bra.

I hverdagen min som yrkessjåfør kjører jeg for det meste asfalt, og det er favoritten min. Men jeg kan også kjøre alt opp til 20-120 sand, singel og pukk. Vi kjører blant annet massesand til Ølen Betong som de bruker i sprøytebetongen. 

En typisk dag for meg starter med å laste bilen til avtalt tidspunkt. Deretter kjører vi til vi har fått ut de tonnene kunden har bestilt.
For meg er hver dag på jobb spesiell. Du vet aldri hva dagene bringer som transportør innenfor det vi driver med. Plutselig er det nye oppdrag, andre som trenger litt hjelp eller noen maskiner som skulle vært flyttet. Ingen dag er lik, og det er det som gjør denne jobben så ufattelig spennende og gøy. For ikke å snakke om mestringsfølelsen den gir.

Siden jeg er høyt og lavt hele tiden så har ikke jeg fått et favorittstrekk som jeg kjører. Det at jeg får være med på så mange forskjellige plasser, oppleve og se så mye fint er virkelig en stor bonus. 

Det som er viktig for meg i hverdagen som sjåfør er at jeg trives, har gode kollegaer og en god bil å kjøre. Det gode samarbeidet er kritisk hvis man skulle trenge hjelp eller lurer på noe. De gode samtalene fører til god idémyldring og kanskje man kan forbedre seg på noen punkter man gjerne ikke har tenkt over før.

I bilen hører jeg for det meste på musikk, men det hender jeg setter på en podcast også. Det er godt å variere litt mens man er på farten.

For meg går jobb og hobby veldig i ett. Jeg bruker mye av fritiden min på lastebilen. Male fikse, pusse og gnukke slik at den ser bra ut. Men jeg prøver også å tilbringe så mye tid jeg kan med familie og venner."

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062