23948sdkhjf

Kynningsrud kjøper for 25 millioner - og dyre kranbiler fortjener fete bilder

Tidligere ansatt solgte fem Volvo kranbiler for til sammen 25 millioner kroner til Kynningsrud Nordic Crane. Det er heftig stykkpris.

LEVERANSER: At Kynningsrud kjøper nye biler er knapt en nyhet i seg selv, men akkurat denne leveransen var det schwung over da!

Salgssjef Roger Rossing hos Volvo-forhandler Volmax kunne nylig overlevere en 5 komplette kranbiler til Kynningsrud Nordic Crane - sin tidligere arbeidsgiver. Samlet verdi: 25 millioner.

Bilene er levert fra det nye anlegget til Volmax ved Rygge flyplass.

- Det er en spesiell følelse å selge stort til tidligere arbeidsgiver. Jeg begynte i salgssjefjobben i Volmax 1. juni i fjor og undertegnet avtalen om kjøp av disse 5 bilene med Kynningsrud 1. oktober, sier Roger Rosing i en kommentar.

Roger Rossing (t.v) fra Volmax i Rygge , daglig leder Eirik Kynningsrud i Kynningsrud Nordic Crane og salgssjef Bård Reitan fra Hengsrød AS, som har levert kraner og påbygg.

Kynningsrud om tillit

 - Selv om vi har hovedkontor på Berger, i Viken, har vi våre røtter i gamle Østfold. Vi kan se tilbake på 75 års drift av kraner, familien er herfra og hele Kynningsrud-eventyret startet i sin tid i Halden, utdyper sier daglig leder i Kynningsrud Nordic Crane, Eirik Kynningsrud i forbindelse med overleveringen.

- Vi har hatt en god dialog med tidligere salgssjef Nils Olav Næss i Volmax og da vår tidligere ansatte Roger Rossing ble ny salgssjef var det helt naturlig å fortsette å handle bilmateriell her.

Kynningsrud opplyser at bilene skal til avdelingene i Fredrikstad, Drammen, Lillehammer og Berger. Det er godt spesifiserte biler med flotte påbygg.

- Det er en stor dag for firmaet og ikke minst de sjåførene som nå er her og får overlevert en helt ny bil, sier Eirik Kynningsrud.

- Relasjoner er helt avgjørende, vi handler med folk vi føler oss trygge på å samarbeide med. Vi stiller store krav til materiell og oppfølging og vi forhandler selvsagt for å få frem rett spesifikasjon til rett pris, legger han til.

Temmelig stor bilpark...

Kynningsrud fornyer bilparken fortløpende og har i dag 43 kranbiler i drift. En kranbil er ofte aktiv lenger enn en langtransportbil med færre km pr år i og med at kraning på blant annet byggeplasser er en stor del av hverdagen.

Men ikke bare kranbiler: I Norge har de også 93 mobilkraner – største kran er 700 tonn. Og dessuten 20 trekkvogner.

FAKTA OM BILENE

5 Volvo FH 500 kranbiler med HMF kraner og påbygg er levert av Hengsrød AS, Vestfossen i Viken og Våle i Vestfold. Bilene er levert av Volmax i Rygge, Østfold

  • 1 stk Volvo FH 500 6x2 trekkvogn med 50 tonnmeter HMF – kran
  • 2 stk Volvo FH 500 8x4 Tridem, med plan som kan utvides til 3 meters bredde og med 50 tonnmeter HMF – kraner.
  • 2 stk Volvo FH 500 8x2 – trekkvogner med doble framaksler og med 95 tonnmeter HMF – kran – alle kranene er levert med miljøolje og sekvensstyring sideveis.

Kranene har EVS, stabilitetssystem, måler krengning på bilen ved nivellering.

Bilene har alle fulluftfjæring, tridembilene og 6x2 trekkvognen er utstyrt med 10-tonns framaksler, alle er levert med gjennomgående ekstra ramme fra bak til fremre støttebein fra fabrikk.

Bilene har VDS-styring, lave førerhus med skinninnredning, kaffetrakter og kjøleskap og premium chassis-lakkering ( i blått). Alle bilene har såkalt energiopptimeringspakke; ekstra stor dynamo, gele-batterier og antisulfateringsenhet som gir bedre batterivedlikehold.

De er også utstyrt med fabrikkmontert alkolås. De tre trekkvognene er i tillegg til svingskive og en rekke skap på sidene utstyrt med VBG-hengerfeste slik at de blir mere fleksible. Bilene har lastindikator.

Bilene er leaset på 7 år og leveres med Volvo Blue vedlikeholdsavtale.

Kilde: Pressemelding fra Volmax

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109