23948sdkhjf

Q2 2021: «Alle» vil ha ny gaffeltruck: Salget opp hele 55 prosent

Gaffeltrucksalget i Norge nærmest eksploderer, melder Maskingrossisternes Forening (MGF). Deres statistikk for andre kvartal viser en økning på hele 55 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og for første halvår er fremgangen på 27 prosent.

For tredje kvartal på rad har leverandørene i gaffeltruckgruppen til MGF satt salgsrekord for sammenlignbare kvartal.

Les også: Knallsterk avslutning på trucksalget i 2020

Les også: Q1 2020: Fortsatt rekordhøyt salg av gaffeltrucker

I andre kvartal i år ble det solgt hele 1.508 nye gaffeltrucker som er en økning på 55 prosent fra samme kvartal i fjor hvor det ble omsatt 973 enheter. For første halvår (3.256) ligger salget 27 prosent over samme periode i fjor (2.555). Faktisk var salget i første halvår så høyt at det bare er 9 prosent lavere enn det som var blitt solgt etter tredje kvartal i fjor.

Uvanlig høyt salg av motvektstrucker

I andre kvartal solgte MGF-medlemmene 499 nye motvektstrucker, en økning på hele 79 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. MGF-direktør Tone Lindberg Grøstad opplyser at det er vekst i alle typer motvektstrucker, inklusive de dieseldrevne (40,8 prosent) som ikke har hatt en økning av salget siden fjerde kvartal i 2019. Aller mest økte salget av 4-hjuls elektriske (109,8 prosent), mens de elektriske 3-hjulingene hadde en vekst på 57,1 prosent i andre kvartal.

Akkumulert er det blitt solgt 1.030 enheter som er en økning på drøye 33 prosent sammenlignet med første halvår i fjor hvor det ble solgt 773 nye motvektstrucker.

– Det er gledelig vi nok en gang kan melde om rekordtall for gaffeltruckgruppen vår, sier Tone Lindberg Grøstad, direktør i MGF. Arkivfoto: Henning Ivarson

Vekst i alle segmenter

Bortsett fra sidelastere viser MGF-statistikken vekst i samtlige segmenter. Det store og viktige støttebens-segmentet økte fra 287 trucker i andre kvartal i fjor til 480 samme periode i år. Det er en økning på over 67 prosent.

For palletrucker, som er den tredje store segmentet, var det en vekst på drøye 27 prosent i andre kvartal og nær 12 prosent første halvår.

– Det er gledelig vi nok en gang kan melde om rekordtall for gaffeltruckgruppen vår, og dette er et tegn på at det er en generell optimisme og oppgang i flere markeder, sier Tone Lindberg Grøstad. Hun forklarer veksten dels med økt logistikk knyttet til den høye aktiviteten innen netthandel, i tillegg til at en rekke nye lager- og logistikksentre er ferdigstilt i perioden.

– I gaffeltruckgruppen er det optimisme også for høsten, så det blir spennende å se utviklingen frem mot årsskiftet, avslutter Grøstad.

Opphav og kilder: MGF

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111