23948sdkhjf

MiR med sterkere og godt beskyttede roboter

Mobile Industrial Robots (MiR), har lansert to nye modeller med løftekapasitet på 600 og 1.350 kilo. De hevdes også å være markedets første autonome mobile roboter med IP52-beskyttelse.

I tillegg til de to nye modellene tilbyr Mobile Industrial Robots autonome mobile roboter med løftekapasiteter på henholdsvis 1.000, 500, 250, 200 og 100 kilo.

Søren E. Nielsen, toppsjef i den danske og markedsledende produsenten, uttaler i en pressemelding at de dels har registrert at kundene ønsker å transportere flere kilo om gangen, men også at kravene til robotene øker.

– Derfor er stabilitet, sikkerhet og kvalitet nødvendig. Vi møter disse behovene med de nye robotene som er mer industrielle, robuste mobile roboter som kan inngå direkte i selskapenes materialflyt, sier han.

Les også: Mir: Dobbelt så sterk og mye smartere

Størrelsesmessig er de nye MiR-robotene designet for å kunne transportere blant annet paller og tunge gjenstander og kan inkluderes i hele arbeidsflyten i et produksjonsselskap eller i et logistikksenter. Dette gjelder både på varemottak, i den interne logistikken mellom avdelinger, i produksjons- og montasjeområder samt i lager og i varelevering.

For å gjøre det enkelt å implementere mobile roboter, tilbyr MiR et utvalg av toppmoduler, designet for montering på MiR600 og MiR1350. Toppmodulene gjør det mulig for de nye robotene å hente og levere paller og vogner og sikrer dermed både enkel integrering og stor skalerbarhet i hele verdikjeden.

Tåler støv, smuss og vanndråper

Ifølge produsenten er MiR600 og MiR1350 markedets første autonome mobile roboter med IP52-beskyttelse. Det betyr at komponentene i robotene er industrielle og beskyttede, og at de kan brukes i mer utfordrende miljøer fordi de tåler støv, smuss og vanndråper. Samtidig hevdes de også å være markedets sikreste mobile roboter som er designet i henhold til de nyeste sikkerhetsstandardene.

Robotene navigerer smidig blant mennesker og andre transportbærere i dynamiske miljøer ved hjelp av sensorer, 3D-kameraer og den nyeste laserskanningsteknologien som sikrer at robotene har 360-graders sikt for presis navigasjon og optimal sikkerhet.

Kilde: MiR

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.312