23948sdkhjf

MiR med sterkere og godt beskyttede roboter

Mobile Industrial Robots (MiR), har lansert to nye modeller med løftekapasitet på 600 og 1.350 kilo. De hevdes også å være markedets første autonome mobile roboter med IP52-beskyttelse.

I tillegg til de to nye modellene tilbyr Mobile Industrial Robots autonome mobile roboter med løftekapasiteter på henholdsvis 1.000, 500, 250, 200 og 100 kilo.

Søren E. Nielsen, toppsjef i den danske og markedsledende produsenten, uttaler i en pressemelding at de dels har registrert at kundene ønsker å transportere flere kilo om gangen, men også at kravene til robotene øker.

– Derfor er stabilitet, sikkerhet og kvalitet nødvendig. Vi møter disse behovene med de nye robotene som er mer industrielle, robuste mobile roboter som kan inngå direkte i selskapenes materialflyt, sier han.

Les også: Mir: Dobbelt så sterk og mye smartere

Størrelsesmessig er de nye MiR-robotene designet for å kunne transportere blant annet paller og tunge gjenstander og kan inkluderes i hele arbeidsflyten i et produksjonsselskap eller i et logistikksenter. Dette gjelder både på varemottak, i den interne logistikken mellom avdelinger, i produksjons- og montasjeområder samt i lager og i varelevering.

For å gjøre det enkelt å implementere mobile roboter, tilbyr MiR et utvalg av toppmoduler, designet for montering på MiR600 og MiR1350. Toppmodulene gjør det mulig for de nye robotene å hente og levere paller og vogner og sikrer dermed både enkel integrering og stor skalerbarhet i hele verdikjeden.

Tåler støv, smuss og vanndråper

Ifølge produsenten er MiR600 og MiR1350 markedets første autonome mobile roboter med IP52-beskyttelse. Det betyr at komponentene i robotene er industrielle og beskyttede, og at de kan brukes i mer utfordrende miljøer fordi de tåler støv, smuss og vanndråper. Samtidig hevdes de også å være markedets sikreste mobile roboter som er designet i henhold til de nyeste sikkerhetsstandardene.

Robotene navigerer smidig blant mennesker og andre transportbærere i dynamiske miljøer ved hjelp av sensorer, 3D-kameraer og den nyeste laserskanningsteknologien som sikrer at robotene har 360-graders sikt for presis navigasjon og optimal sikkerhet.

Opphav: MiR

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lars fra Lillehammer: - Jeg storkoser meg bak rattet i bilen og spakene på krana
E-Trans med fem nye Scania: - Tungt terreng og tung last krever sterke trekkvogner
Jan Ove Halsøy: Bransjens våpendrager
Norsk Vann: Nå er tallet 360 milliarder
Nok en driftskontrakt utlyst, nå i Nordfjord
Kronerulling: Historien om de norske bankbussene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.266