23948sdkhjf

Ole Martin fra Bergegarda: - Det var litt dårlig drivtrykk og smålurt føre

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det gikk bra og kunden ble fornøyd”

  • Sjåfør: Ole Martin Engelund
  • Bosted: Bergegarda i Søndre Land kommune
  • Kjører: Stort sett fra Raufoss og til Trøndelag og nordover. 
  • Bil: Volvo 540 med løftetandem
  • Ole Martin fikk førerkortet på CE i desember 2018, og startet å kjøre i februar 2019. Han kjører for Hans Petter Sveen.
  • Instagram: @olemartiin

“Interessen min for lastebiler har alltid vært der. Jeg husker spesielt da jeg var yngre at jeg fulgte med når det kom store lastebiler med litt ekstra stæsj og lys rullende langs vegen. Interessen har bare blitt større med årene, og i 2018 fikk jeg lappen på lastebil.

Min første tur alene etter at jeg fikk førerkortet i 2019 gikk til Lofoten. Det var en flott tur.
Jeg husker også spesielt den første turen jeg hadde til Alta. Da hadde jeg med meg tre traktorer fra Toten. Jeg var ganske spent og nervøs i kroppen. Det tror jeg var bra, for da fulgte jeg ekstra godt med og tok det pent og rolig.

Jeg husker også godt en tur i desember 2020 hvor jeg skulle transportere en løypemaskin til Berlevåg. Jeg lastet den opp i Vingrom, like ved Lillehammer. Etter mange mil nordover kom jeg til Austertana. Der var det kolonneskilt. Jeg stoppet og kasta på to kjettinger før jeg startet på stigningen opp på fjellet. Det var litt dårlig drivtrykk og smålurt føre den dagen, så jeg tenkte det var best å være på den sikre siden. Men det gikk bra og kunden ble fornøyd med ny løypemaskin.

Til daglig transporterer jeg som regel landbruksutstyr. Alt fra landbruksredskap som pallegafler og traktorskuffer, til de største traktorene og dumperhengere. Alt jeg får på tralla blir som regel med. Men jeg kjører også mye annet gods.
Vanligvis laster jeg opp på terminalen våre på Raufoss, der Toten Transport holder til. Derifra kjører jeg som regel nordover. Mye rundt Trøndelag, men mest nord for Nordlandsporten. Alt avhenger av hvor mottaker er, men vi er innom alle kriker og kroker mellom Trøndelag og Finnmark. Innimellom er jeg også vestover og sørover. Så jeg har vel snart vært innom de fleste plasser i Norge.

For meg er veien nordover min favorittstrekning. Jeg kjører som sagt fast rutebil på Nord-Norge, men innimellom er det godt med litt forandring, så skader aldri med en tur vestover eller sørover.
I hverdagen min som yrkessjåfør er det viktig at jeg kan styre dagen mine selv og ikke stresse. Jeg kjører med åpen maskintralle og stortrives med det. Det er sjeldent vi har noe tidspress på oss. Så lenge vi får gjort det vi skal så er alle fornøyde.

i bilen går det mest i Spotify egentlig, men nå i senere tid har jeg hørt en del på podcast. Der blir det ofte langkjøring med Geir Schau eller PotitPodden. Jeg sitter også ganske mange timer i telefon i løpet av dagen med andre kjente.

På fritiden så pleier jeg å tilbringe mye tid på Randsfjorden nå på sommeren. Da er jeg ute i båt med kompiser og nyter som regel godt drikke. Ellers så er det å pusle litt med lastebilen og sørge for at den er slik som jeg vil ha den. Jeg er som oftest på veien fra søndag til fredag, så det begrenser seg litt hvor mye man får gjort på fritiden. Men jeg trives fortsatt med langkjøringa.

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109