23948sdkhjf

Første "skuffetak" med 10-tonner

23. august ble oppstart av Entreprise-1 markert på storprosjektet E18/E39 Gartnerløkka-Kolsdalen i Kristiansand.

Det første spadetaket på E18/E39 Gartnerløkka-Kolsdalen var egentlig et skuffetak som ble satt med en 10-tonns gravemaskin i et bygg som måtte rives. Dette markerer oppstarten på arbeidene på hele prosjektet, selv om det riktignok er kun den første delentreprisen som er i gang nå. "Entreprise 2" som innebærer den største delen av arbeidene skal starte rundt årsskiftet 2021/2022, etter at den første entreprisen er ferdig.

Lokal entreprenør

Kontrakten for den første entreprisen ble inngått med den lokale entreprenøren Holbæk Anlegg AS tidligere i år. 

- Vi er veldig fornøyde med å være i gang med arbeidet på ordentlig nå, sier byggeleder Erling Andre Flo.

Godt samarbeid

Statens vegvesen, som byggherre,  gjennomførte sammen med entreprenøren Holbæk Anlegg AS et samhandlingsmøte tidligere denne måneden. Der ble det som følge av godt samarbeid mellom byggherre og entreprenør lagt en solid plan for hvordan jobben skal utføres på en best mulig måte.

Entreprisen innebærer omlegging av rør og ledninger, overvannsledning og trekkerør for fiber og strøm. Dette skal gjøres i området rundt Havnegata og skal ikke påvirke dagens trafikksystem nevneverdig. 

- Og så er vi naturligvis spente på gjennomføringen av et fossilfritt anlegg, for dette har ikke vi heller vært med på tidligere, legger Flo til.

Les også: Gartnerløkka-Kolsdalen blir fossilfritt
Les også: Kristiansand-pakke til 3,5 milliarder kroner

Fossilfritt anlegg

Entreprisen er å regne som fossilfri, det vil si at maskiner enten går på elektrisitet eller biodiesel. Gartnerløkka-Kolsdalen er med i en pilot for fossilfrie anlegg sammen med tre andre prosjekter i Statens vegvesen.

Ferdigstillelsesfristen for "Entreprise 1" er satt til 15. desember  2021

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127