23948sdkhjf

Tungt! Aurstad Tunnel AS fikk 80.000 kubikkmeter tunnelstein

Tunnelsteinen utgjør en fjerdedel av det som er lagra på Fjørtofta og blir gitt bort mot at mottakeren sørger for transport.

Møre og Romsdal fylkeskommune har gitt Aurstad Tunnel AS tilsagn om 80 000 m3 tunnelstein fra masselageret til Nordøyvegen sør på Fjørtofta. Steinen skal benyttes til utviding av fiskerihavnen på Gjøsund i Giske.

Les også: Norges mest spektaktulære anlegg

Tunnelsteinen blir gitt bort mot at mottakeren sørger for transport. Volumet Aurstad Tunnel har fått er omtrendt en fjerdedel av tunnelsteinen som er lagret sør på Fjørtofta.

God samfunnsøkonomi

- Vi har jobba med å bli kvitt store volum med tunnelstein i hele byggeperioden. Målet har vært at massene skal komme samfunnet til gode. Derfor er vi veldig glade for denne avtalen. Det er bra for samfunnet, for Fjørtofta og for oss, sier prosjektleiar Marianne Nærø i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Starter i september

Aurstad Tunnel AS starter transporten av stein første uka i september. Først på tippsemi fra massedeponiet, over den nye vegen som er under bygging og til anleggskaia i havna på Fjørtofta. Derfra blir tunnelsteinen transportert videre på lekter til Gjøsund.

4000 lass

80 000 kubikk med tunnelstein gir ca 4000 lass med semitrailer mellom masselageret og kaia. Planen er å transportere 1000 kubikk tunnelstein om dagen i tre måneder.  

Kilde: Møre og Romsdal fylkeskommune

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093