23948sdkhjf

Aktiviteten økte i 2. kvartal

Lettelser i smitteverntiltak og innreiserestriksjoner i dette kvartalet kan ha vært en medvirkende årsak til økt produksjon.

Produksjonsaktiviteten i bygge- og anleggsnæringen hadde en vekst på 0,5 prosent i 2. kvartal 2021 sammenlignet med foregående kvartal, i følge sesongjusterte tall, forteller SSB. Lettelser i smitteverntiltak og innreiserestriksjoner i dette kvartalet kan ha vært en medvirkende årsak til økt produksjon.

Oppgangen kommer etter et fall i aktivitet i årets første kvartal. Sammenlignet med foregående kvartal var det i 2. kvartal færre foretak i bransjen som meldte om lav aktivitet grunnet koronarelaterte årsaker.

Les også: De 10 største i bygg og anlegg

Anlegg opp 1,6 prosent

Det var særlig veksten i anleggsbransjen på 1,6 prosent som bidrog til at den totale aktiviteten steg. Byggevirksomheten hadde en mer beskjeden vekst på 0,4 prosent.

Virkedagskorrigerte tall viser at den samlede produksjonen i bygge- og anleggsvirksomheten hadde en oppgang på 2,5 prosent i 2. kvartal 2021 sammenlignet med 2. kvartal 2020. Anleggsvirksomheten hadde en vekst på 2,7 prosent, mens tilsvarende tall i byggevirksomheten var på 2,4 prosent. Det er verdt å merke seg at produksjonen i 2. kvartal 2020 var sterkt preget av strenge smitteverntiltak og at aktiviteten var særlig lav i dette kvartalet.

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094