23948sdkhjf

Veidekke bygger nytt hovedkontor på Ulven – støtter satsingen i Construction City

Veidekke har inngått en samarbeidsavtale med OBOS om utvikling og bygging av nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo.

Avtalen mellom Veidekke og OBOS innebærer et 50/50-samarbeid om utvikling og bygging av det nye kontorbygget i Standardveien 2-4 på Ulven. Ved ferdigstillelse vil Veidekke gå inn som leietaker av bygget med en tidshorisont på åtte år. Veidekke og OBOS vil i tillegg inngå en avtale om bygging av ytterligere 300 leiligheter i fortsettelse av prosjektene Veidekke har i området, og nær det nye hovedkontoret, opplyser Veidekke i en pressemelding.

Attraktiv bydel

– Vi har gjort en grundig jobb for å finne den best egnede tomten for det nye hovedkontoret til Veidekke, og jeg er sikker på at Ulven er et meget godt valg for oss. Vi skal flytte til en del av Oslo som nå forvandles fra industri- og lagerområder til en attraktiv bydel med boliger, kontorer og næringsbygg, der vi allerede spiller en stor rolle som entreprenør i pågående prosjekter, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Understøtter satsingen i Construction City

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS mener at dette er en viktig del av den pågående byutviklingen av Hovinbyen og Ulven.

– Dette er god byutvikling i praksis. Når Veidekke nå flytter til samme område, bidrar det aktivt til å styrke attraksjonen og innovasjonskraften til området og understøtter satsingen i Construction City. Med 5.000 til 6.000 nye arbeidsplasser de kommende årene bidrar det sterkt til en helt ny og levende bydel hvor det skal bli attraktivt å jobbe, leve og bo, sier han.

Anders W. Haugen, direktør i Veidekke Bygg Oslo, sier at de ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med OBOS på Ulven.

– Vi gleder oss særlig til å utvikle og bygge et moderne og fleksibelt hovedkontor for oss selv, tilrettelagt for samhandling og tilpasset vår prosjekt- og teambaserte virksomhet, legger han til.

Bygget skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Excellent. Planlagt byggestart er våren 2022, med ferdigstillelse i siste halvdel av 2024.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094