23948sdkhjf

E6-bygging avbrutt: Slutt for spanske FCC på bygging av ny E6 fra Ulsberg til Vindåsliene

Nye Veier avslutter kontrakten med det spanske entreprenørselskapet FCC Construcción S.A for E6 Ulsberg – Vindåsliene i Trøndelag. Konkurransen vil bli utlyst på ny.

ANBUD SOM GÅR GALT: I november 2019 signerte Nye Veier kontrakt med FCC Construcción S.A (FCC) for optimalisering, prosjektering og utbyggingen av ny E6 fra Ulsberg i Rennebu kommune til Vindåsliene i Midtre Gauldal kommune.

FCC har hatt Johs J. Syltern AS og Rambøll Norge AS med på laget.

Nå opplyser Nye Veier i en ressemelding at de og FCC den siste tiden har forhandlet om en målprisavtale for utbygging av prosjektet, og at det i denne fasen har blitt tydelig at FCC ikke kan gjennomføre prosjektet til avtalt pris.

Nye Veier avslutter derfor samarbeidet etter beslutning i styremøte i dag.

 Bedre nå enn senere

– At vi må avslutte samarbeidet med FCC nå, viser at vi evner å stanse et prosjekt før det blir en kostnadsoverskridelse. Det viser at Nye Veiers modell fungerer. I vår modell avdekker vi eventuelle kostnadsoverskridelser tidlig, og vi har dermed mulighet til å justere. Det er bedre at vi finner ut av dette nå enn senere, skriver Bjørn Børseth, direktør for kontrakt og marked i Nye Veier.

Nye Veier kan ikke si nøyaktig hva dette betyr for ferdigstillelse av strekningen, men vil jobbe for at konsekvensen blir så liten som mulig.

Siden oppstarten av samarbeidet har Nye Veier og FCC jobbet med å optimalisere veilinjen. Halve prosjektet er ferdig prosjektert, det er kjørt tunge prosesser for å finne bedre løsninger i både sør- og nordenden, og det er blitt utført forberedende arbeid og gjort flere grunnundersøkelser.

Blir utlyst på nytt

– Det har vært en verdifull optimaliseringsfase, og vi har kommet frem til en veilinje som vil gi trafikantene stor verdi. Grunnundersøkelsene har gitt oss mye nyttig kunnskap om området. Denne kunnskapen tar vi med oss videre når vi skal legge strategien for videreføring av prosjektet E6 Ulsberg-Vindåsliene, sier Børseth.

Nye Veier vil nå sikre byggeplassen, gjøre ferdig skytebanen i Gammelstødalen og videreføre driftsansvaret på lokalveiene. Konkurransen om bygging av E6 fra Ulsberg til Vindåsliene vil bli utlyst på ny.

Kilde: Nye Veier pressemelding

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109