23948sdkhjf

Ser du kofferten din? Slik kan det bli seende ut på Gardermoen

Et nytt forskningsprosjekt skal se på utvikling av fremtidens flyplassby rundt Oslo lufthavn Gardermoen.

Forsker på fremtidens flyplassby: Sammen med kommunene rundt flyplassen og sentrale eiendomsutviklere er Multiconsult og LINK arkitektur sentrale aktører i prosjektet.

 

Forskningsprosjektet «Fremtidens flyplassby» tar for seg hvordan eiendomsutviklerne og kommunene ved Oslo lufthavn Gardermoen kan utvikle smarte by- og stedskvaliteter rundt flyplassen, skriver Multiconsult i en pressemelding.

Skal tiltrekke nye næringer til flyplassregionen

– Ny næringslivsvariasjon som bidrar til et mer robust arbeidsmarked vil være et sentralt element i en fremtidig flyplassby. Forskningen vil samarbeide med eiendomsutviklerne og kommunene om betingelser for å tiltrekke nye næringer til flyplassregionen, sier Bjørn Klimek, PhD fra Multiconsult og forskningsleder i prosjektet.

Prosjektet er finansiert av det regionale forskningsfondet Viken og har en varighet på to år. Ullensaker kommune er prosjekteier, mens Multiconsult vil lede selve forskningsprosessen. LINK arkitektur bidrar med kompetanse på urbanisme og områdeutvikling og andre sentrale samarbeidspartnere er Oslo Airport City og Oslo Logistikkpark Gardemoen.

Gardermoen Living Lab

I prosjektet etableres et levende laboratorium som skal fungere som samhandlingsarena for prosjektpartnerskapet og interesserte i regionen. Ny kunnskap som genereres i forskningen skal inngå i en regional innovasjonsprosess.

– I Gardermoen Living Lab utfordrer vi aktørene i regionen til nytenkning. Vi kommer til å invitere til en serie med idéverksteder om forskjellige satsningsområder, som for eksempel ny næringslivsvariasjon, nullutslipps-luftfart og reiselivets fremtidsutsikter etter corona-pandemien. Her skal vi sette forskning i praksis, sier Mia Meyer Walle-Hansen i Multiconsult, som leder prosjektets Living Lab.

Opphav og kilder: Multiconsult

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079