23948sdkhjf

Mina fra Oslo: - Du skal helst ikke ha høydeskrekk i denne jobben

GRØFTENS HELTER
“Og du må trives i eget selskap"

  • Helten: Mina Farmen Bertheussen
  • Bosted: Oslo
  • Maskin: Tårnkran
  • Mina har jobbet i anleggsbransjen i et år, og er ansatt hos Kranfører AS.
  • Instagram: @minafarmen

“Da korona brøt ut var jeg arbeidsledig, og det samme ble fort veldig mange andre. Dermed ble konkurransen i jobbmarkedet også større. Da tenkte jeg at jeg måtte tilegne meg noe ny kunnskap slik at jeg kunne søke flere jobber, og valget falt på kranfører etter å ha snakket med min far som er i anleggsbransjen.
For å bli kranfører i Norge må man ta et kurs som varer i 124 timer totalt over tre uker, da får man både teori og praksis.
Jeg tenker at man som tårnkranfører må være selvstendig, nøyaktig og effektiv, og man må trives i eget selskap fordi man tilbringer hele arbeidsdagen alene. Også skal man helst ikke ha høydeskrekk.

Det beste med denne jobben er at det er spennende og litt annerledes, og at man får mye mestringsfølelse av å styre en så stor maskin. Det at jeg har Oslos beste kontorutsikt er også et stort pluss.

Jeg starter dagen med å klatre opp stigen til kranhytta. Det tar tre til fem minutter, ut fra hvor høy krana er. Når jeg er oppe og på plass i stolen, sitter jeg stille så og si resten av dagen. Noen ganger klatrer jeg ned i lunsjpausen.

Man ser absolutt byggeplassen fra en helt annen vinkel og det synes jeg er gøy, i tillegg har jeg veldig god utsikt og ser alt som skjer rundt i byen.
Fra krana kommuniserer jeg med de på bakken gjennom radio/walkie talkie. De kontakter meg når de trenger et løft og sier hvor jeg skal. Jeg kan også gjøre løft uten radio hvis de bruker håndsignal. Det er laget spesifikke signal som viser "krok opp", "krok ned" "svinge høyre" og så videre.

Det kuleste oppdraget var med HENT på Lille Tøyen, der det ble bygd et sykehjem. Det som gjorde prosjektet kult var konseptet med at det skal bli en demenslandsby, der det skal føles som en liten by der de kan leve mest mulig normalt. Men alle som jobber der er lært opp til å jobbe med demente. Et veldig bra konsept.

Tre år frem i tid håper jeg at jeg fortsatt er ansatt som tårnkranfører i Kranfører AS. Jeg drømmer også om en gang i fremtiden å kanskje kunne kjøre offshorekran.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078