23948sdkhjf

Ole Christian fra Raudeberg: - Det er viktig å vite at kolleger og venner har det bra langs veien

MENNESKENE PÅ VEIEN
“I bilen går det veldig mye i telefon med andre kollegaer”

  • Sjåfør: Ole Christian Eksund Olsen
  • Bosted: Raudeberg
  • Kjører: Vestlandet
  • Bil: 2020 mod. Volvo FH4 540 XXL med tandemløft. Variert med thermo, open-jumbo og sidelaster.
  • Ole Christian tok klasse C i november 2014, og klasse CE januar 2015. Han kjører for det familieeide transportselskapet Olsen Transport AS.
  • Instagram: @olseen1996

“Mitt aller største forbilde og motivator må være pappa. Jeg har vært med han i lastebilen helt siden jeg var tre måneder gammel. Så for meg var det ingen tvil. Yrkessjåfør har alltid vært min store drøm, så da utdannet jeg meg til det.

Jeg kjører for Olsen Transport AS. Det er et familieeid transportselskap av pappa, onkel og meg selv. Vi har ti store biler og tre varebiler, og holder til på Raudeberg i Kinn Kommune. Der kjører vi mest for det lokale næringslivet, men vi har også turer til Østlandet. I år har bedriften 25-års jubileum.

I min hverdag som yrkessjåfør har jeg vært utrolig heldig og vært med på det meste. Dagene er ganske varierte, og det er viktig for meg å gjøre en best mulig jobb. Jeg ønsker å holde kundene fornøyde med både punktlighet og kvalitet. Det er også viktig å vite at kolleger og venner har det bra langs veien.

Jeg er jo fra Vestlandet, og vi er ikke kjent for å ha de beste veiene. Jeg har ingen bestemt favorittstrekning som jeg kjører, men det er selvfølgelig fint med en tur til Kalvåg med flott kystnatur.

Selv synes jeg spesialtransport er spennende og utfordrende. Jeg hadde en tur fra Måløy til Sverige med bred last på fire meter. Det var første gangen jeg kjørte så bredt over en så lang distanse. Med god hjelp av en kollega og pappa i hver sin følgebil gikk det som en drøm.

I bilen går det veldig mye i countrymusikk og telefon med andre kollegaer. Ofte med konferanse med både to og fire stykker samtidig. Da blir verdensproblemene løst, og tiden flyr avgårde.

På fritiden går tiden med til familien og oppussing av hus. Junior på snart to år ser ut til å ha arva interessen min, og han har vært med på kjøring fra han var 11 dager gammel. Så det blir mye inspeksjon av lastebil og gaffeltruck, med påfølgende kjøretur i «jobbebilen». Men sidan det er et tidkrevende yrke, har det til tider blitt kombinert familieliv og jobb. Der junior er med for å laste og losse biler.”

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078