23948sdkhjf

Øst-vest-trafikken: Omkjøring via Hardanger nattestid blir mulig opp til 4,25 m høyde

Fra kl 21.00 i kveld og tre uker fremover blir det nattestengt på E16 mellom Voss og Trengereid grunnet tunnelarbeid. Nå er det klart at SVV gjør tiltak for lastebiler opptil 4,25 meter.

TUNGT OG TRANGT: Vi kunne før helgen varsle omfattende nattestengig neste tre uker på strekningen Voss - Trengereid.

Det skaper potensielt stor utfordringer for tungtrafikken på strekningen, da omkjøringsvei via Hardanger ikke er lovlig for de aller fleste lastebilene det handler om, da det er høydebegrensning på 4,0 meter på strekninge,

Nå melder NLF på lastebil.no at deres krav til SVV om å gjøre tiltak er tatt til følge. 

- NLFs tydelige budskap har siden nattestengingen ble kjent vært at E16 ikke kan stenges før vi har på plass tiltak på Fv79 og Fv49 som ivaretar tungtrafikken. Vi har derfor jobbet tett med Vestland fylkeskommune ved fylkesordfører Jon Askeland (Sp) og varafylkesordfører Natalia Golis (Mdg) for å få på plass tiltak på nevnte fylkesveier, sier NLFs regionssjef Jan Ove Halsøy.

Lørdag mottok NLF bekreftelsen fra Statens vegvesen på at følgende tiltak blir innført på Fv79 og Fv49 fra mandag kl. 21:00:

Omkjøring via Fv79 og Fv49 blir tillatt for kjøretøy med tillatt maksimal høyde på 4,25 meter

Det blir manuell dirigering og sentrisk kjøring i følgende tunneler:

  • Tunnelene i Tokagjelet
  • Raunekleivtunnelen (i Hisdalen)
  • Hisdalstunnelen (i Hisdalen)

I tillegg blir det vakter på Voss og Trengereid som vil informere trafikantene om tiltakene på omkjøringsveien. NLF har i tillegg bedt Statens vegvesen om å informere trafikantene via friteksttavler på E16.

NB!!! Det er også viktig å merke seg at modul- og 24-meters vogntog ikke kan benytte seg av omkjøringsveien via Hardanger.

Kilde: lastebil.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11