23948sdkhjf

Markedet ser godt ut - særlig på nybygg og vei

I år ser det igjen ut til å bli omsetningsrekord hos Ringerike Liftutleie som vil tilby flere grønne maskiner.

Ringerike Liftutleie hadde sitt beste år i 2019, mens 2020 ble preget av at store kunder slet med innreiseregler og andre pandemi-problemer. I år ser det igjen ut til å bli omsetningsrekord, grunnet høy utnyttelse av maskinparken. Alt av bomlifter, terrenggående sakselifter, minikraner, teleskoptrucker og motvekstrucker har vært utleid i løpet av sommeren. Aktiviteten har økt såpass at de har investert i en ny fireakslet lastebil for å møte logistikkutfordringene ved den økte etterspørselen.

-Markedet er godt, særlig på nybygg og vei, forklarer Henrik Bergheim, daglig leder i Ringerike Liftutleie.

To av de første

Utenfor lokalene på Kilemoen utenfor Hønefoss står det to nye helelektriske terrenggående sakselifter av typen Haulotte HS 15 E PRO. De skal være to av de tre første levert i Norge og kommer rett fra fabrikken Frankrike. De er utstyrt med «range extender» som ekstrautstyr. Det er for å kunne bruke maskinene på prosjekter der ladestrøm ikke er tilgjengelig. I praksis er dette et dieselaggregat som kan kjøres på HVO 100 biodiesel. Med dette i gang, lades batteriene opp til 80% og maskinen kan være i bruk mens den lades. 


Bilde over: Utleiemarkedet har holdt seg godt, særlig på veibygging og nybygg, forteller Henrik Bergheim. Foto: Fredrik Saugstad

Betalingsviljen

De elektriske maskinene har blitt mer og mer populære ifølge Bergheim og de er i gang med å innta markedet i større grad enn foregående år.

- Mange av kundene har vært og er presset på pris i tøff konkurranse, og det har senket betalingsviljen for dyrere elektriske maskiner.

Men han prøver å møte kundene ved å tilby hyggelige priser for å få testet ut nye produkter tilpasset kundens behov, som han sier. Fra før av har de seks Haulotte HA 20 LE PRO, som er helelektriske bomlifter i samme serie som de nyutviklede sakseliftene. 

Mer om Haulotte HS 15 E PRO:

Arbeidsplattformen kan ha 7,4 meters lengde med utskyt og er blant de større du kan få i denne klassen. Liften bruker fotocelle-automatikk for aktivering av kjørelys foran og bak, ved hjulene, ved displayet og arbeidslys. Dekkene er av typen svertefrie som gjør den like aktuell innendørs som utendørs. Egenskapene ellers kan summeres opp med firehjulstrekk, diffsperre, oscillerende aksler og 15 meters arbeidshøyde. Lading gjøres ved vanlig 230V 16A eller så kan maskinen hurtiglades med 400V. Batteripakka består av åtte blybatterier som har automatisk vannpåfylling. Dette forenkler vedlikehold for kunder som leier over lengre perioder.

Aggregat for utvidet brukstid: 5,5 kW steg V
Batteripakke:  8 x 6V – 435 Ah (C20)
Brukstid: 8 timer 
Arbeidshøyde: 15 m
Plattformhøyde: 13 m
Vekt: 7,5 tonn
Lengde: 4,89 m
Bredde: 2,3 m
Kjørehastighet: 5 km/t
Plattform lengde: 4,89m (7,45m med utskyt)
Løftekapasitet: 750 kg
Klatreevne: 45 grader
Svingradius: 6,7 m 

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094