23948sdkhjf

Råtøff video! Her får Walan sin og Europas første Volvo EC550EL

Walan Maskin har handla 13 maskiner fra Volvo Maskin i år og ble først ut i Europa med Volvos nye lastemaskin.

TUNG OG FØRST: Daglig leder i Walan Maskin, Christian Walan, ankommer Volvo Maskin på Mastemyr i flunka ny Volvo FH 540 med tippsemi fra Maur.

- Det er blitt en fin bil, kommenterer han i det han klatrer ned for å ta en titt på sine to andre nye Volvoer denne dagen.


Bilde over: Volvo EC550El og A50G klare for transport. Til høyre står en av Walans fire nye Volvo lastebiler. Foto: Fredrik Saugstad

Europas første

For av en eller annen grunn klarte Walan å bestille, og få levert, Europas første Volvo EC550EL. Maskinen har understellet til en 60-tonner, kort stikke, 456 hestekrefter og skuffesett fra SMP. I samme levering, kommer også deres nye Volvo A40G.


Bilde over: Dag Bjørnar Dønnum Jensen (distriktssjef i Volvo Maskin, Christian Walan (daglig leder Walan Maskin AS), Jon Nilsen (maskinfører A40G Walan Maskin) og Geir Arne Luseter (maskinfører EC550EL Walan Maskin). Foto: Fredrik Saugstad

- Markedet er veldig bra for lager og logistikkbygg, forklarer Walan.

I år regner han med at firmaet vil bikke 200 millioner i omsetning. Han har så langt økt antall maskinførere med 10 stk, men har 2-3 innleide for å ta toppene. Maskinparken består av ca 30 enheter anslår han.

Det hører med til visa at de i år fikk et par ekstra jobber som de ikke hadde regnet med, da må det flyttes på masser og lages 10-tusenvis kvadratmeter med gulv. Sånt må man ha maskiner til og det har blitt mye utskfiting i år.


Bilde over: Begge nykommerne ankommet prosjektet på Vestby, de gikk rett i jobb. Foto. Fredrik Saugstad

Travel lastemaskin

Med driftsvekt på mellom 53 og 57 tonn skal Walans nye Volvo EC550EL laste masser på flere prosjekt, først her på Vestby hvor de er i god gang med enda et logistikkbygg for Bulk Infrastructure, dette på 38.000 kvadratmeter. Etter jul skal den flyttes til Skytta hvor de skal flytte 50.000 faste kubikkmeter. Den erstatter en EC480 som Volvo Maskin har lånt ut i ventetiden.


Bilde over: Geir Arne Luseter, maskinfører på Euoropas første EC550EL, merket stor forskjell etter bare noen minutter. Foto: Fredrik Saugstad

Mye raskere

Maskinfører Geir Arne Luseter har kjørt maskin siden 2003, nå får han ta plass i Volvos nye lastemaskin og kommenterer ganske kjapt med at den er mye raskere en den gamle EC480 de har hatt på lån.

- Dette er som natt og dag, den er veldig kjapp.

Bedre løsninger

Maskinfører Jon Nilsen, tar plass i den nye A40G. Han har kjørt maskin siden 1983 og har vært fire år hos Walan Maskin. Han noterer seg bedre løsnininger, blant annet er sentralsmøringa flyttet til et mindre utsatt punkt.


Bilde over: Jon Nilsen har kjørt maskin siden 1983, mest beltegraver, men også en del dumper. Han ser kjapt at Volvo har gjort noen smarte løsninger på den nye A40G. Foto: Fredrik Saugstad

Kjøpt 13 stk Volvo i år

Maskinen ble bestilt i mars og ble levert sammen med en ny A40G.  Det er to av totalt 13 maskiner som daglig leder Christian Walan har handlet av Dag Bjørnar Dønnum Jensen, distriktssjef i Volvo Maskin, i 2021.

Høyt trykk i markedet

- Det var helt kaos frem til ferien, nå går det mer jevnt og trutt, forklarer Bjønnum.

Han ser at leveringstidene fortsatt er økende og lurer på om det kan fremprovosere salg hos maskinentreprenørne for å sikre seg fremover.


Bilde over: Den er første EC550EL på vei ut fra Mastemyr. Foto: Fredrik Saugstad


Bilde over: Maskinen rigges for transport på Mastemyr. Foto: Fredrik Saugstad


Bilde over: Tungservice AS fra Sarpsborg med Mats Motzfeldt og Inge Rino Motzfeldt i aksjon. Foto: Fredrik Saugstad


Bilde over: Det kunne se ut som et Volvo-show hos Volvo Maskin i morgentimene. Walan sin nye tippsemi til venstre og Tungservice sine til høyre. Foto: Fredrik Saugstad 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094