23948sdkhjf

Kruse Smith bygger stort på Lørenskog – skal benytte 160 tonns elektrisk beltekran

Kruse Smith og Selvaag Bolig fortsetter samarbeidet på Lørenskog. Samtidig som boligprosjektet Silkeføret overleveres går spaden i jorda for Pallplassen som har en total kontraktsverdi på ca. 325 millioner kroner.

Som en av de første byggeplassene i Norge tar Kruse Smith i bruk en 160 tonn elektrisk beltekran for montering av betongelementene. Kranen som tas i bruk er én av to på verdensmarkedet.

Det nye prosjektet består i første omgang av seks leilighetsbygg og 137 leiligheter. De to prosjektene, Silkeføret og Pallpassen, ligger såpass nære hverandre at Kruse Smith kan benytte samme brakkerigg.

– Vi setter stor pris på samarbeidet vi har med Selvaag Bolig, og er selvsagt svært begeistret for at vi vi får fortsette dette inn i nok et prosjekt, uttaler Tommy Jahnsen, regiondirektør for Kruse Smith Øst i en pressemelding.

Grunnarbeidet i prosjektet startet opp i oktober. Det bygges felles parkeringskjeller under alle seks byggene, og hele bygningsmassen settes opp ved bruk av prefabrikkerte betongelementer. To av byggene kles med skjermtegl, tre med teglspon og ett med trepanel. Betongarbeid for kjeller starter opp over jul.

Elektrisk beltekran

Som en av de første byggeplassene i Norge tar Kruse Smith i bruk elektrisk beltekran for montering av betongelementene. Kranen som tas i bruk er én av to på verdensmarkedet, og derfor ekstra spesielt.

– Dette er en helt ny batteridrevet 160 tonns krantype fra Liebherr. Kranen vil være på byggeplassen gjennom hele råbyggsfasen, og bidra til kraftig reduksjon av CO2-utslipp, målt mot bruk av en konvensjonell mobilkran, forteller prosjektleder for Kruse Smith, Kjetil Svoren.

Les også: Kynningsrud med verdens første elektriske beltekran

Foreløpig siste boligprosjekt til Selvaag på Lørenskog Stasjonsby

Pallplassen er det fjerde og foreløpig siste boligprosjektet Selvaag Bolig gjennomfører på Lørenskog Stasjonsby. I utbyggingen av Lørenskog Stasjonsby har Selvaag Bolig lagt vekt på å skape et mangfold, både når det gjelder type boliger og i utformingen.

– Pallplassen er et flott prosjekt med en luftig og fin beliggenhet, og vi ser frem til å fortsette et godt samarbeid med Kruse Smith for å realisere det. Arkitekturen på Pallplassen, med mindre huskropper og bruk av tegl og tre på fasadene gjør byggene og området uvanlig fint. Her har arkitektene i Dark gjort en flott jobb. Vi merker også dette på responsen i markedet. Prosjektet selger godt, forteller prosjektdirektør i Selvaag Bolig, Lars Lund Mathisen.

Pallplassen skal være ferdig og siste leilighet overlevert september 2023. Total kontraktsverdi er på ca. 325 millioner kroner og inkluderer også noe forberedende arbeider for neste byggefase, opplyser Kruse Smith.

Opphav og kilder: Kruse Smith

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078