23948sdkhjf

Norge «stengt» mellom Oslo og Trondheim for tunge biler i åtte timer, ett felt åpnet nå

BLIKK PÅ TRAFIKK: At E6 Stavåbrua er stengt for tungbiler et par døgn kan man tåle – men ble det ikke satt inn ekstra vintervedlikehold på omkjøringsveien via Røros?

TUNGT I TRAFIKKEN: Det passerer normalt noen hundre lastebiler i døgnet over trøbbelbrua på E6 i Rennebu, Stavå bru.

Det finnes ingen annen «fornuftig» vei mellom Sør-Norge og Trøndelag til vanlig, selv ikke i den lange perioden med begrenset fremkommelighet.

Stengt i to døgn, med omkjøring...

At brua i går måtte stenges helt i to døgn for veiarbeid (for kjøretøy over 8 tonn) er egentlig ikke uventet.

Avviket kan da også håndteres for en slik kort periode ved omkjøringen via FV 30 gjennom Gauldalen på strekningen Støren – Røros – Tynset.

MEN. Dette er ikke en strekning som normalt håndterer slike mengder tunge kjøretøy. Sjåførene som normalt kjører E6 er ukjente her (det være seg norske like mye som utenlandske).

Dessuten tyder mye på at strekningen har en ganske annen vinterveistandard enn E6 – tilpasset sitt normale trafikkvolum.

Full stopp i 8 timer

Omkjøringsveien var da også mindre enn et døgn gammel da det 05.30 i morges oppsto avkjøring på strekningen, ved Bones i Midtre Gauldal.

- Vogntoget står på tvers av veien med snuten i grøfta, opplyser Per Morten Trymer ved Vegtrafikksentralen Midt til Arbeidets Rett klokka 09.45.

- Det må to bergingsbiler til for å berge vogntoget. Den ene bergingsbilen er på stedet nå og den andre er ikke så langt unna.

Det har ført til full stenging i begge retninger frem til ca. 13.30 i dag, beregnet.

Ekstra vedlikehold? Jo...

Det åpner for spørsmålet; dette er veien som i disse dagene binder nord og sør i Norge sammen for tungtransporten - burde ikke da vegvesenet proaktivt sørget for å øke graden av strøing og brøyting til det ventede nivået av tunge biler?

Til Arbeidets Rett forteller Trymer at jo, det er gjort ekstra tiltak på fv.30 som følge av at veien i går ble omkjøringsvei for tungtrafikken på riksveg 3 og E6.

– Vi var klar over at det ble mye trafikk og har gjort ekstra vintervedlikehold, sier operatøren på Vegtrafikksentralen.

Men så er jo spørsmålet om hvor mye ekstra. Fra reportasjebildet i Arbeides Rett ser veien holkevit ut. Og en lakonisk tipser til Tungt.no som sitter i køen opplyser at han faktisk hadde sett en traktor med sandspreder et eller annet sted i dag...

Kilde: Tungt.no, diverse kilder

Kommenter artikkelen (4)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093