23948sdkhjf

Store Norske Signerte med Hæhre: Siste fase av opprydningen i Svea

Oppryddingen av gruvesamfunnet Svea går mot slutten. Torsdag 25. november signerte Store Norske avtale med Hæhre Entreprenør AS om siste fase av opprydningsarbeidet i Svea.

Hæhre Entreprenør AS er valgt til siste del av opprydningen av gruvesamfunnet som blant annet innebærer å fjerne bygg, infrastruktur, veier, tankanlegg, kraftstasjon, kaianlegg og en flyplass.

Avtalen Store Norske har inngått Hæhre Entreprenør AS gjelder formelt for Svea Fase 2B-2. Kontrakten består i hovedsak av masseflytting og terrengarrondering, og inkluderer fjerning av flyplass og godskai. Forventet anleggsstart er april 2022, med ferdigstillelse sommeren 2023. Avtalen har en verdi på 111 millioner kroner eksklusive opsjoner.

– 25. november har vi inngått en avtale Hæhre om siste fase av opprydningsarbeidet i Svea. Hæhre har vært en meget solid entreprenør for oss i andre deler av prosjektet, og vi er trygge på at også avslutningen blir effektiv og innenfor oppgitte kostnads- og tidsrammer, sier Jan Morten Ertsaas, administrerende direktør i Store Norske.

– Hæhre Entreprenør hadde også kontrakten på de to første fasene av opprydningen, som foregikk i Lunckefjell og over Marthabreen, og opprydning av veier og infrastruktur knyttet til Svea Nord-gruva. De har vist at de takler de krevende klimaforholdene og logistikkutfordringene i Svea, og de har levert godt på HMS, kvalitet, fremdrift og ikke minst samarbeid, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Store Norske.

Store Norske lyste ut anbudskonkurransen for Fase 2B-2 før sommeren 2021 hvor 4 selskaper kvalifiserte seg, og 2 var med i konkurransen. I oktober ble det klart at valget falt på Hæhre.

– For Hæhre Entreprenør er dette nok et viktig prosjekt, og vi er både stolte og glade over å ta blitt valgt ut blant mange sterke konkurrenter til å gjennomføre nok en entreprise i Miljøprosjektet Svea og Lunckefjell sier Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre Entreprenør AS.

Miljøprosjekt Svea og Lunckefjell følger regjeringens vedtak om å avvikle gruvedriften i Svea og Lunckefjell, og tilbakeføre gruvesamfunnene i Svea til naturen. Gruvene i Svea har levert kull som råvare til industrien siden 1917. Når området forlates, skal isbreene og fjellsidene fremstå mest mulig upåvirket.

– Med denne signeringen går vi mot slutten av et unikt miljøprosjekt, som har gått ut på å fjerne alle spor etter industriell og menneskelig aktivitet i området Svea og Lunckefjell på Svalbard. Arbeidet er gjennomført i et krevende, arktisk klima, og vi ligger an til å ferdigstille prosjektet to år før tiden, og med en totalkostnad som er 800 millioner lavere enn først antatt, sier Ertsaas.

Kilde: Store Norske / Hæhre Entreprenør

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094