23948sdkhjf

MiR og Logitrans: Går sammen for å utvikle autonome palletrucker

De to danske selskapene MiR (Mobile Industrial Robots) og Logitrans skal sammen utvikle førerløse palletrucker for horisontal transport av paller.

Teknologien i den nye produktserien skal bygge på selskapenes ekspertise på henholdsvis autonome mobile roboter (AMR) og manuell materialhåndtering.

 

Mens grunnlaget for MiRs posisjon som internasjonal markedsleder innen autonome mobile roboter ble lagt for bare åtte år siden har Logitrans hele 80 års erfaring med teknologiutvikling innenfor manuell materialhåndtering. Nå har selskapene blitt enige om å utvikle en serie autonome palleløftere som kan utføre horisontal transport av paller og varer smidig og trygt mellom mennesker og kjøretøy i dynamiske miljøer, opplyser MiR og Logitrans i en felles pressemelding.

De skal komplementere MiRs nåværende mobile roboter som ikke kan hente paller som står på gulvet, men er avhengig av å kjøre under stasjoner for å levere eller hente paller. Ifølge MiR er nettopp gulv-til-gulv flytting av paller et stort ønske fra brukerne deres og også Logitrans merker også en økning i etterspørselen av automatisert palleflytting.

MiRs nåværende robotutvalg spenner fra MiR100 til en MiR1350 med en løftekapasitet på 1.350 kilo. De kan imidlertid ikke kan hente paller som står på gulvet og er avhengig av å kjøre under stasjoner for å levering og henting. Foto: MiR

Skal kunne møte kravene til sine eksisterende kunder

I det strategiske samarbeidet som nå er innledet skal MiRs autonome navigasjons- og programvarefunksjoner kombineres med funksjonaliteten til Logitrans´ manuelle elektriske palleløftere. Målet er å utvikle både en helautomatisk og en semi-automatisk autonom palletruck for å dekke ulike behov i logistikkprosessene.

På markedet finnes det i dag et stort utvalg av autotrucker (AGV) fra en rekke truckprodusenter som er skreddersydd nettopp for den oppgaven som MiR og Logitrans nå skal utvikle en løsning for. I pressemeldingen fremhever imidlertid begge parter at de med de nye produktene vil kunne møte kravene til sine eksisterende kunder og samtidig skape mange nye forretningsmuligheter i et marked med stort potensial.

– Vårt oppdrag har alltid vært å endre måten bedrifter håndterer sin interne logistikk på, slik at de blir mer produktive og konkurransedyktige, sier Søren E. Nielsen, adm. direktør i MiR.

Logitrans´ har utviklet løsninger for håndtering av nær sagt alle tenkelige varer, men har så langt ikke autonome løsninger. Foto: Logitrans

Gitte Kirkegaard, adm. direktør i Logitrans, påpeker at markedet for pallehåndtering beveger seg mot automatisering.

– Det er en del av vår identitet å alltid være i forkant av produktutvikling innenfor vårt forretningssortiment. Å være i stand til å kunne automatisere produktene våre vil hjelpe oss å opprettholde vår sterke markedsposisjon. Vi har ikke de interne ressursene til å utvikle denne typen produkter, så samarbeidet med MiR passer godt for oss, sier hun.

Opphav og kilder: MiR, Logitrans

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.083