23948sdkhjf

Nå starter konkurransen om bygging av ny flyplass i Mo i Rana

Avinor lyser nå ut en entreprisekonkurranse for å bygge ny lufthavn Mo i Rana, Fagerlia. Utbyggingen vil skje i samarbeid med Rana kommune og Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU).

Ifølge Avinor markerer utlysningen en viktig milepæl for prosjektet som skal drives med samspill som gjennomføringsmodell.

 

Les også: Ny lufthavn ved Mo i Rana: Avinor lyser ut kontrakten på nytt

Konsernsjef Abraham Foss i Avinor sier han ser frem til å samarbeide med både Rana kommune, PLU og med entreprenørene om dette viktige samfunnsoppdraget.

– Nå får vi anledning til å bygge fremtidens lufthavn og utnytte teknologi for å levere et godt samferdselstilbud til storsamfunnet på Helgeland. Dette er et svært spennende prosjekt og vi håper på stor interesse blant entreprenørene i markedet, sier Foss.

Godt samarbeid skal gi raskere fremdrift og reduserte kostnader

Kontrakten er en samspillentreprise hvor Avinor og entreprenør skal jobbe sammen i en periode både før byggestart og underveis i prosjektet for å finne de gode løsningene. Basert på tidligere erfaringer vil vektleggelsen av samarbeid mellom Avinor og entreprenør både gi raskere fremdrift og reduserte kostnader.

– Vi gleder oss til å komme ordentlig i gang med utbyggingsprosjektet, og sammen med en kompetent samarbeidspartner skal vi sørge for en god byggeprosess der sluttproduktet skal være en flyplass hele regionen kan være stolt av, sier Foss.

Viktig milepæl i prosjektet

Ordfører Geir Waage i Rana kommune, er fornøyd med at man har kommet videre i prosjektet, og understreker at Rana kommune skal være en god vertskommune for prosjektet.

– Den nye flyplassen i Mo i Rana vil bety mye for industri, reiseliv og bolyst. En ny, stor lufthavn er en forutsetning for at vi skal lykkes med flere av våre større industriprosjekter, og vil bli en katalysator for vekst og utvikling på Helgeland, sier Waage.

Styreleder i PLU, Ole M. Kolstad, ser frem til å samarbeide enda tettere med Avinor og med entreprenøren som vinner oppdraget.

– Jeg er veldig glad for at Avinor nå lyser ut konkurransen for bygging av Norges neste store lufthavn i Mo i Rana. Dette er en viktig milepæl og vi ser frem til å se resultatet av konkurransen, og Avinor sitt valg av entreprenør, sier Kolstad.

Skal inngå avtale med entreprenør i løpet av våren

Konkurransegrunnlaget vil bli tilgjengelig på Doffin og Tenders Electronic Daily (TED) i løpet av uken. Målet er å ha landet en avtale med en entreprenør i løpet av våren 2022, med byggestart av hovedenterprisen høsten 2022.

Ambisjonen er at flyplassen skal stå ferdig i løpet av fjerde kvartal 2025.

Opphav og kilder: Avinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Leder prosjekt på syv milliarder: En offiser og gentleman med ekstremt målfokus
Anleggsretro: Om de som sprengte i fjell
May Kine fra Karmøy: - Med tungbillappen i hånda skjønte jeg pappa sitt valg
Dagens cowboy: Massetransportør uten verken førerrett eller lastevett
E18 Vestkorridoren: Fire leverandører får konkurrere om Gjønnestunnelen
Scania stenger fabrikken: Skal bruke milliarder på ombygging og opplæring
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109