23948sdkhjf

Mest lest januar 2021: Varslet permitteringer – endte med å gi bonus til alle ansatte

Oppdatert: Bråstopp i markedet og mye usikkerhet endte med omsetningsrekord i 2020. Nå ligger Bergens-bedriften an til et godt resultat også i 2021.

Denne saken ble mest lest på Buliding Supply i januar 2021 - men hvordan står det til nå i slutten av desember 2021? BuildingSupply har spurt daglig leder Anders Lindstad.

– Vi ligger i det minste an til å matche fjoråret. Jeg antar at omsetningen vil bli omtrent lik, sier Lindstad.

Det endte med omsetningsrekord i 2020. 74 millioner kroner var nesten 25 prosent økning fra 2019. Og hver av de 52 fast ansatte fikk 10.000 kroner i bonus.

Wimo Fjellsikring AS er Bergens største aktør innen bolting og fjellsikring. Lindstad sier at de aldri har hatt noe mål om omsetningsrekorder.

– For oss er det bunnlinja som teller, så vi er godt fornøyd med året. Når det er sagt har 2021 vært et krevende år, spesielt byggeplassforskriftene som Bergen kommune innførte i starten året. De rammet oss hardt, sier Lindstad.

Han legger til at det i en periode var mye usikkerhet grunnet dårlig produksjon og flyt på planlagte prosjekter. Den harde vinteren var heller ikke gunstig for fjellsikring.

– Jeg tror definitivt at pandemien vil påvirke bedriften fremover. Spesielt føler jeg at det går ut over det kollegiale, med restriksjoner og hjemmekontor. Men vi er fast bestemt på at vi skal unngå permitteringer, og har ikke vurdert å sende ut varsler den siste tiden, sier Lindstad.

Foreløpig har ikke bedriften tatt stilling til om det blir bonuser slik som sist, men de har tradisjoner for å betale ut bonuser om driften går bra.

– Tradisjoner er viktig. Jeg vil også gjerne takke alle samarbeidspartnere for godt samarbeid gjennom en utfordrende periode, og må trekke frem at jeg er meget stolt av bransjen og hvordan vi har håndtert pandemien og utfordringene den har medført, sier Lindstad. 

Teksten under er fra artikkelen publisert 15. januar 2021:

– Vi er stolte av hvordan alle ansatte har bidratt og vist hvordan de har tatt smittevern på alvor. Alle har endret rutiner og stått på for at vi skal kunne holde alle mann i drift og opprettholde produksjonen, sier daglig leder og medeier Anders Lindstad i Wimo Fjellsikring til Bergensavisen.

Siden oppstarten i 2008 har selskapet han leder vokst jevnt og trutt. Som navnet tilsier er kjernevirksomheten fjellsikring. Det foregår blant annet i form av montering av sikringsbolter og fanggjerder, samt oppheng av steinsprangnett.

Oppdragsgiverne er alt fra store byggherrer med store prosjekter som nevnte Bybanen til privatpersoner med mindre prosjekter på egen grunn.

52 ansatte fikk bonus på 10.000 kroner

I midten av mars i fjor ble det bråstopp i markedet og mye usikkerhet.

– Vi sendte først ut permitteringsvarsler, men bestemte oss for å trekke alt tilbake. Egentlig har planlagte prosjekter gått greit og så har vi fått en del oppdrag fra private som ville bruke penger på hus og hage på toppen, sier Lindstad til BA.

– Vi ser jo at det koster mer å drifte prosjekter nå enn tidligere på grunn av smittevern. Det skyldes alt fra krav til avstand og hyppigere vasking til lavere terskel for å holde seg hjemme.

Fasiten ved fjorårets slutt var omsetningsrekord. 74 millioner kroner er nesten 25 prosent økning fra året før. Hver av de 52 fast ansatte fikk 10.000 kroner i bonus i fjor.

På spørsmål om Lindstad tror om inneværende år sier han at de kunne ha tenkt seg litt mer ordrereserver.

– Men jeg tror vi skal klare forårets nivå. Vi må jo være optimister, selv om vi er avhengig av å få flere jobber vi kan regne på, sier han til Bergensavisen.

Opphav og kilder: Tungt.no, Bergensavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109