23948sdkhjf

Kompetanse i byggplassledelse: Første nettbaserte bachelor

Oppunder jul mottok 20 folk fra bygg og anlegg bachelorgrad. Det er første gang det har skjedd nettbasert.

Det har vært noen få obligatoriske samlinger årlig med fysisk oppmøte, men det meste av studiet gjennom to og et halvt år har foregått på Teams, også framføring av Bachelor-oppgavene. Det er første gang et slikt opplegg har vært gjennomført innen byggeplassledelse. Studiet er relevant for både bygg- og anleggsfolk, som etter endt utdanning konkurrerer likestilt med ingeniørutdannede om de samme stillingene.

Flott opplevelse

En av studentene, stikningsleder Christoffer Foss Hanssen hos Arne Olav Lund AS, synes det har vært en flott opplevelse.

– Alle ble ferdige nå til jul, og har vært gjennom planlegging, kontraktsjus, prosjektstyring, psykologi for lederen og mange andre interessante temaer. Alt handler om å drifte arbeidsplassen best mulig. Det som også er kjempebra med denne studieformen er at den foregår på fritid og at stort sett alle jobber med ledelse til daglig. Det gir gode, løsningsorienterte diskusjoner.

Høyskolen for Yrkesfag står for undervisningen, og målgruppen er personer med yrkesfaglig utdanning og arbeidslivserfaring. Altså, folk med «skjorta på». Behovet for en videre karrierevei er stort innen mange fagområder, fordi mange jobber i bygg- og anleggsnæringen krever akademiske grader.

 

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063