23948sdkhjf

Dansk robot forenkler prosessene for IKEA i Polen

En autonom MiR500-robot fra Mobile Industrial Robots skal forbedre logistikkprosessene på det store distribusjonssenteret som IKEA har i Jarosty i Polen.

Roboten skal benyttes til transport av paller som benyttes i automatlagre. Formålet er å frigjøre ansatte fra uproduktive aktiviteter, forbedre arbeidssikkerheten og redusere lagerkostnadene.

 

Den nye autonome roboten er anskaffet av 3PL-aktøren FM Logistic Central Europe som i 20 år har driftet distribusjonssenteret til IKEA i Jarosty, ca. 130 kilometer sørvest for Warszawa. Det er på hele 157.000 kvm, har plass til 300.000 paller og etterforsyner lagrene til møbelgiganten i tolv land.

Bakgrunnen for anskaffelsen er ifølge Mobile Industrial Robots (MiR) det økende behovet for smidige, automatiserte logistikkløsninger som raskt kan tilpasses endrede produksjonskrav.

Skal transportere store mengder tompaller

Roboten skal i hovedsak benyttes til transport av tompaller som benyttes i distribusjonssenterets automatlagre, men også til transport av andre gjenstander med en vekt på opp til 500 kilo. Den vil arbeide helt selvstendig 24/7 og formålet er å frigjøre ansatte fra uproduktive aktiviteter, forbedre arbeidssikkerheten og redusere lagerkostnadene.

Under testene tilbakela roboten en distanse på over 60 kilometer, fullførte 180 oppdrag og transporterte over 1.500 tomme paller.

– Testene beviste at det var mulig å optimere arbeidsflytene, samtidig som at sikkerheten til de de ansatte til fulle ble opprettholdt og at investeringen garantert ville være lønnsom, uttaler Edyta Śmiechowicz, plattformdirektør i FM Logistic Central Europe i Jarosty.

MiR opplyser at roboten manøvrerer sikkert rundt personer og hindringer. Den krever heller ingen lange og tidkrevende konfigurasjoner, noe som gjør den enkel å betjene. Ved hjelp av den innebygde programvaren og områdekartet som de autonome mobilene robotene selv lager er de i stand til dynamisk å navigere og velge den mest praktiske ruten før den kjører, helt uten menneskelig hjelp.

Video av MiR500 i drift hos IKEA i Jarosty, produsert av MiRs polske distributør Astor i samarbeid med FM Logistic og IKEA

Langt rimeligere enn tradisjonell AGV

Franske FM Logistic er en ledende global 3PL-aktør med 27.500 ansatte og fire millioner kvadratmeter lagerareal i 14 land. FM Logistic Central Europe har 17 logistikkplattformer, 30 omlastingslagre og over 750.000 kvm lagerareal i Polen, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn.

– For å bygge et konkurransefortrinn for selskapet og våre kunder, investerer vi i innovative løsninger som er fleksible, enkle å bruke og derfor kostnadseffektive. Teknologien til Mobile Industrial Robots er mye billigere å bruke enn det konkurrerende konseptet med AGV-er. I dette spesielle tilfellet er det en løsning som er mer enn to ganger rimeligere enn en AGV, sier Alexander Damie, Innovation and Process Manager i FM Logistic Central Europe.

Sebastian Kaczmarski, Central Fulfillment Operations Manager PL i IKEA Distribution Services, opplyser at implementeringen av MiR-roboten i distribusjonssenter i Jarosty er nok et steg i vår prosessoptimalisering og implementering av innovative løsninger for IKEAs lagervirksomhet.

– Det er et eksempel på å utnytte synergien mellom virksomhetene våre og felles læring for å forbedre og tilpasse lagerprosessene til den nye virkeligheten – en hybrid mellom manuelle og automatiske prosesser, sier han.

Opphav og kilder: MiR, FM Logistic, Ikea

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078