23948sdkhjf

Skal bransjeplasten til livs

Plastforsøpling fra bygg- og anleggsplasser skal kartlegges og tiltak foreslås.

Konsulentselskapet Nomiko (Norsk Miljøkompetanse) skal utføre prosjektet, som finansieres med midler fra Handelens Miljøfond. Daglig leder i Nomiko og prosjektleder for utredningen, Sverre Valde, viser i en pressemelding til blant annet visuell forurensing og skader på helse- og miljø.

– De fleste av oss har sett EPS, presenninger og emballasjeplast fra bygg- og anleggsplasser som forsøpler naturen og våre omgivelser.

Liten og stor skala

– Kartlegging av hvordan plastforsøpling kan reduseres på bygge- og anleggsplasser er høyst nødvendig å få gjennomført, både i liten og stor skala i det kommende året. Det blir veldig interessant å se resultatene av denne kartleggingen, sier Terje Eckhoff som er prosjektforvalter i Handelens Miljøfond.

Underveis i prosjektet skal det innhentes informasjon fra over 20 byggeplasser over hele landet. En sentral del av prosjektet er å informere relevante aktører om funnene. Sluttrapporten blir publisert i juni.

Stort forbedringspotensial

– Mange aktører i bygg- og anleggsbransjen har et stort forbedringspotensial innenfor plastforsøpling. Vi skal blant annet fremskaffe bedre dokumentasjon om hvem disse aktørene er, hvilke holdninger som råder og ikke minst se på hva som bør gjøres for å bedre situasjonen.

– Vi håper og tror at bygg- og anleggsbransjen ønsker å samarbeide med oss om dette, avslutter Sverre Valde.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094