23948sdkhjf

Mer E6: Se listen med oppdrag for mange milliarder som snart kommer fra Nye Veier

Konkurransen om bygging av E6 mellom Sørelva og Borkamo i Nordland kommer til markedet i løpet av mai.

TUNG LISTE: Den første kontrakten har en anslått verdi på 700 millioner, og kommer kort tid etter at Nye Veier overtok strekningen, skriver det norske statsaksjeselskapet på sine nettsider.

Dette er en ny type oppgave og kontrakt for Nye Veier. Selskapet fikk denne type oppgave på flere strekninger i Nasjonal transportplan, som ble behandlet i Stortinget i fjor. Få måneder etter behandlingen i Stortinget kommer de første konkurransene.

Kommer i mai, starter i 2023

Nye Veier planlegger å sende kontrakten ut i markedet i mai. Den anslåtte verdien på kontrakten er på 700 millioner kroner. Etter kvalifisering vil tre til fem tilbydere bli invitert til å gi tilbud på kontrakten. Fra utlysning av konkurransen vil det ta mellom ni og tolv måneder til en entreprenør er klar til å gjennomføre arbeidet. Nye Veier planlegger for at fysiske arbeider kan starte i løpet av første halvdel av 2023.

– For bilistene er det viktig med bedre sikkerhet og fremkommelighet på veien. Det er veldig gledelig at vi kommer så raskt i gang med å forbedre veien for bilistene, sier Anette Aanesland, som er administrerende direktør i Nye Veier.

Målet med prosjektet er å bygge ny vei. Tiltakene vil redusere antall ulykker og redusere utfordringene på vinteren. Det er flere premiss som må oppfylles før kontrakten går til markedet. Prosjektet må gi god oppnåelse av målene som er satt for prosjektet. Nye Veier må ha dekning i budsjettene for å gjennomføre konkurransen.

En av syv

Denne strekningen er en av syv konkurranser, som Nye Veier planlegge å sende til markedet i løpet av 2022. Dette er ny rekord for Nye Veier i antall nye kontrakter i løpet av et år. Den samlede verdien for alle kontraktene er anslått til 15 milliarder kroner.

Konkurranser som kommer i 2022:

E6 Storhove i Innlandet: 1,6 milliarder kroner - kommer i mars

E6 Berkåk-Vindåsliene i trøndelag: 2 milliarder kroner - kommer i april

E6 Sørelva – Borkamo i Nordland: 2,2 milliarder kroner - kommer i mai

E39 Mandal – Lyngdal i Agder: 4,7 milliarder kroner - kommer i september

Rv13 Skare – Sogndal i Vestland: 200 millioner - kommer i oktober

E18/E39 Ytre ring i Agder: 3,8 milliarder kroner - kommer i november

Opphav og kilder: Nye Veier

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093