23948sdkhjf

Mekanikerstilling ledig: Jobb i Antarktis tok av på Tungt - fortsatt mulig å søke

40 har søkt til nå - men så spørs det "hvem du er"? Selv om du har de beste kvalifikasjonene så skal også personligheten passe inn.

TUNGT, EKSOTISK OG LANGT SØR: Tidlig i januar publiserte tungt.no en sak om Troll forskningsstasjon som søker etter mekaniker.

Da gikk trafikktallene til himmels, og saken ble den nest meste leste hittil i januar (etter den tyske tanksen som fikk 153.000,- i vektgebyr på E6).

Pirrende jobb?

Ja, tittelen "Mekaniker søkes: Det loves tøffe, utfordrende og krevende arbeidsforhold" vekker naturligvis litt interesse. Men, tittelen lyver ikke. Det er faktisk en av de mest isolerte og "langtvekkistan" mekanikerstillingene som finnes.

Tungt.no har spurt Svein Sørly i operasjon- og logistikkavdelingen ved Norsk Polarinstitutt om de har fått noen søknader til denne stillingen.

- Det er jo utrolig flott at så mange har lest artikkelen på tungt.no, og det har nok hjulpet på rekruttering. Så langt er det 40 søkere til stillingen, sier Sørly.

Søknadsfristen er 31. januar, og selv om de synes det er bra med søkere nå så ønsker de at flest mulig søker.

- Er det mange kvinner som søker?

- Nei, dessverre er det få kvinner som søker. Vi ønsker flere kvinnelige søkere da jobben passer like godt for damer som menn. Stillingen er veldig innholdsrik og variabel, ingen er dager er lik, sier Sørly.

- Er det vanskelig å velge ut rett person til denne jobben?

- Faglig er det som regel aldri noe problem, men personlig egnethet er like viktig som det faglige i denne stillingen. Vi bruker opp til tre måneder å velge ut rett kandidat til stillingen, sier Sørly.

Silver Arctic losser ny L180 i Dronning Maud Land. Foto: Svein Sørly, NPI

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078