23948sdkhjf

Lexit får Markem-Imaje i hele Skandinavia

Lexit har kommet til enighet med Markem-Imaje (MI) om å ta over distribusjonen av deres produkter og løsninger for merking og sporbarhet i Norge, Sverige og Danmark.

Avtalen innebærer at Lexit også tar over organisasjonen til MI i Skandinavia. Overføringen er planlagt gjennomført fra 1. april i år.

MI er en av verdens ledende leverandører av utstyr og løsninger for merking og sporbarhet. Selskapet, som ble etablert i 2007 da amerikanske Markem Corp. og franske Imaje S.A. gikk sammen, har til nå hatt egen distribusjon i Skandinavia. Fremover vil MI overlate ansvaret for skandinaviske sluttkunder til en lokal partner og valgte Lexit som enedistributør for dem.

Lexit ble etablert i 1993 og er en ledende aktør i Skandinavia innenfor forretningsområdene datafangst og digitalisering og etiketter, emballasje og merkeløsninger. Selskapet har seks kontorer i de skandinaviske landene og har i tillegg egen produksjon av etiketter i Sverige. Konsernet har hovedkontor på Kløfta og omsetter for over 480 millioner kroner per år.

Bredder porteføljen

Ifølge en pressemelding innebærer overføringen at Lexit blir vesentlig større med flere kunderelasjoner, flere innovative prosjekter og økt salg. Likeledes at selskapet knytter til seg en gruppe med sterke fagpersoner på utstyr og software innenfor salg, prosjektplanlegging, tekniske tjenester og i sentrale støttefunksjoner. Videre vil Lexit få en bredere portefølje av produkter, eksempelvis innenfor blekkmerking der MI er ledende i markedet, heter det i pressemeldingen.

Skal jobbe tettere på kundene

Lexit opplyser at MI var ute etter en partner som de mener kan utvikle virksomheten videre ved å jobbe enda tettere med kundene i Skandinavia.

– Kundenærhet har vært det viktigste temaet i samtalene med MI, opplyser Sjur Skjæveland (bildet), adm. direktør for Lexit-konsernet. – Som lokal partner skal vi kunne møte kundenes behov enda bedre og også bruke vår infrastruktur til å holde lokalt lager av deler og forbruksmateriell. Sammen med MI skal vi levere på ambisiøse planer fremover, sier Skjæveland.

MIs virksomhet vil over det neste året integreres med Lexits eksisterende virksomhet.

Kilde: Lexit, Markem-Imaje

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109