23948sdkhjf

Storsalg: Lexit selger etikettvirksomheten til svenske Nordvalls Etikett

Med overtakelsen av Lexit Labels i Norge og Sverige styrker Nordvalls Etikett sin posisjon på markedet og blir Skandinavias ledende leverandør av etiketter med en årlig omsetning på ca 1,1 milliarder svenske kroner og mer enn 300 ansatte.

SALG OG SAMARBEID: Når etikettvirksomheten overtas av svenske Nordvalls Etikett, vil Lexit Group vil fokusere på den mer teknologitunge delen av eksisterende virksomhet.

Lexit driver innen merking, datafangst og digitalisering, og vil samarbeide med Nordvalls om etikettleveransene til kundene.

Lexit leverer integrerte løsninger – med software, utstyr og produkter – for å merke og digitalt tracke varer, forsendelser, utstyr eller andre verdier i en verdikjede.

Løsningene benyttes av kjente selskaper på tvers av Skandinavia.

Norge er Orkla, Tine og Nortura samt dagligvareaktører som Coop, Norgesgruppen og ASKO og Reitan kunder av Lexit. Lexit-gruppen leverer også løsninger til selskaper som Jula, Elkjøp, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS og Dahl Optimera.

I fjor gjennomførte Lexit to store overtakelser som ga selskapet en sterk posisjon innen merking og digitalisering. Det løftet årsomsetningen over 1 milliard kroner.

Inn i selskapet kom svenske Idnet AB og den skandinaviske virksomheten til merkegiganten Markem-Imaje. Med salget av etikettvirksomheten frigjør selskapet ressurser til å satse videre på vekst innen teknologiområdene som står for om lag 80 prosent av selskapets omsetning.

Brorparten av Lexits kunder kjøper flere løsninger og produkter av selskapet, inkludert etiketter. Lexit og Nordvalls har inngått en samarbeidsavtale for å sikre bredden i leveransene til Lexits kunder i Norge og Sverige.

- Da vil begge selskapene kunne satse videre der de er sterkest for å levere best mulig løsninger og produkter til kundene, sier administrerende direktør Sjur Skjæveland i Lexit Group (bildet).

Etikettindustrien har vært igjennom en betydelig konsolidering de senere år. Lexit er en av Norges største etikettleverandører med fokus på næringsmiddelkunder og har også en sterk markedsposisjon i Sverige.

Nordvalls og dets eier, tyske Possehl Group, har vært drivende i konsolideringen. Med dette oppkjøpet styrker Nordvalls sin posisjon ytterligere og blir Skandinavias klart ledende leverandør av etiketter med en årlig omsetning på godt over 1 milliard kroner.

- Vi ønsker Lexit Labels ansatte og kunder velkommen til Nordvalls Etikett. Akkurat som Nordvalls, jobber Lexit langsiktig i tett samarbeid med sine kunder, sier Nordvalls administrerende direktør Patrik Jenemark (bildet).

I en overgangsperiode vil Lexits etikettvirksomhet fortsette å operere under merkenavnet Lexit Labels. Driften av selskapets etikettproduksjon i Mölnlycke og Trondheim og salgsapparatet i Norge og Sverige overtas av Nordvalls 1. mars.

Om Nordvalls

Nordvalls ble grunnlagt i 1907 i Sjöbo i Skåne, hvor hovedkontoret fortsatt ligger. Nordvalls har ytterliggere to produksjonsenheter i Bjuv og Nässjö og sysselsetter ca. 170 ansatte i Sverige. I 2020 ble engelska Watermill Press kjøpt opp og i 2023 tyske Kölle Etiketten og er heleide datterselskaper av Nordvalls. Med en årlig omsetning på ca. 725 millioner kroner (2022) er Nordvalls et av Sveriges største etikettrykkerier. Siden 2017 har Nordvalls vært en del av PID (POSSEHL Identification Solutions) Group, et konsern innen det globale merke- og identifikasjonsmarkedet.

Om Lexit Group

Lexit Group, startet i 1993, leverer integrerte løsninger, utstyr og produkter innenfor merking, datafangst og digitalisering. Selskapets kunder inkluderer sentrale aktører innen bl.a. næringsmiddelindustrien, logistikk og distribusjon, retail og offentlig sektor. Lexits løsninger er typisk en kombinasjon av software, merking, hardware og service tilpasset bransje og bruksområde. Lexit er en ledende aktør i alle de skandinaviske markedene med kontorer i Norge, Sverige og Danmark.  Konsernet har etter utsalget av etikettvirksomheten om lag 170 ansatte og en årlig omsetning på 800 millioner NOK. Selskapet er eid av et investeringsfond sammen med ledelse og ansatte.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Lexit og Nordvalls

KLIKK for alle artikler i Smartlogistikk og systemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078