23948sdkhjf

Scania viser styrke også i februar, Volvo holder sin plass i køen

Lastebilsalget: Duellen mellom de to svenske merkene spisser seg, men også "andre etappe" står det Scania på.

LASTEBILSALGET OVER 16 TONN: Det blir stadig tydeligere at det er utfordringer på leveringssiden nå. Antall registrerte tunge lastebiler i februar gikk ned med 13,5 prosent målt mot februar i fjor.

Denne måneden ble det registret 296 biler, ifølge OVF. Til sammenlikning ble det registrert 400 i januar. Nedgangen er med andre ord kraftig

"Spenningen" står likevel fortsatt mellom de to svenske, men i februar var det fremmadstormende Volvo som måtte størst tåle tilbakeslag.

Scania ned, Volvo også  ned

Trenden etter februar er fortsatt at Scania "synker", men beholder fortsatt pene 43,6 prosent i denne måneden - og 44,3 prosent  akkumulert for året.

Volvo er merket som har hatt best trend siste halvår eller så - men i februar gikk andelen ned til 31,8 prosent. Akkumulert etter to måneder er den 35,5 prosent - som dermed fortsatt er betydelig bedre enn hvordan Volvo presterte på samme tid i fjor.

Det andre "Volvo-merket" - altså Renault - har imidlertid gjort det strålende i februar, målt mot tidligere prestasjoner (selv om de har falt et hakk på merkerangeringen). I år er det registrert 10 biler i februar, dobbelt så mange som i fjor, og det betyr at Renault akkumulert for året nå har passert 2 prosent i markedsandel.

Av øvrige merker holder Mercedes noenlunde stand i markedsandel, mens MAN har hatt en katastrofal februar måned, med halvering av volumet. DAF på sin side har registrert dobbelt så mange i årets februar som i fjor, og for februard alene er de to merkene nå like store

Iveco har nå registrert sine tre første biler for i år. Ingen andre "eksotiske" lastebilmerker er registert i klassen over 16 tonn så langt. 

"Eksplosivt" på elektriske biler

Antall registrerte tunge lastebiler med elektrisk drivlinje har økt fra 3 i februar i fjor, til 8 i februar i år.

Scania ligger 1 bil foran Volvo, med 4 mot 3 biler. Den siste er det MAN som har levert, en TGM 26 4x2.

Hos Scania er det fortsatt P230 og L230 det går i. Hos Volvo er det FE400 6x2 som er registrert i februar..

På gassbil-fronten har det stoppet litt opp, med 4 biler i februar, 20 akkumulert for de to første månedene. Volvo leder fortsatt hårfint foran Scania og Mercedes.

Her er topplisten til og med februar 2022

Slik ble rekkefølgen og antall biler for topp 8 lastebilmerker over 16 tonn ved inngangen til mars. Kilde er Opplysningsrådet for Veitrafikken OFV:

  1. Scania med 308 biler
  2. Volvo med 247 biler
  3. Mercedes med 69 biler
  4. MAN med 38 biler
  5. DAF med 16 biler
  6. Renault med 14 biler
  7. Iveco med 3 biler
  8. Sisu med 1 bil

Opphav og kilder: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187