23948sdkhjf

Tidligere Bring Frigo, nå Frigoscandia, har bestilt 73 gassbiler

Ordren er på totalt 112 biler fra Scania, men det er spesielt gassandelen som er mektig hos det tidligere Bring-selskapet.

TUNGT OG GRØNT: Det var i november vi kunne melde at Posten Norge hadde fått tysk kjøper til sitt svenske datterselskap Bring Frigo - som nå heter Frigoscandia.

Foreløpig står riktignok Posten som fortsatt som formell eier, antagelig i påvente av godkjennelse for salget fra Konkurransetilsynet i Sverige.

Men det har ikke hindret Frigoscandia i å investere stort i en grønnere fremtid - kort sagt å bli fossifrie innen eller i løpet av 2025.

Samtliger 112 biler i kjempeordren skal kunne kjøres på fornybare drivstoff. Men siden enhver dieselbil kan kjøres på HVO, er det gassandelen på 73 biler som er spesiell.

Frigoscandia skriver: "För fjärrtransporter i Frigoscandias nätverk av mer än 30 lager och terminaler i Sverige och Norge, har man valt Scanias senaste generation 410 R-, 460 R- och 500 R-lastbilar. Av de 69 fjärrtrafiklastbilarna drivs merparten med flytande biogas och de övriga med RME (RapsMetylEster, en biodiesel som tillverkas av rapsolja)."

Det interessante er at selskapet ikke synes å være veldig bekymret for rekkevidde eller drivstoffpriser med denne investeringen:

"Flytande biogas (LBG, Liquefied BioGas) går starkt framåt i Sverige i kraft av den långa räckvidden på upp till 160 mil i ett Scaniafordon, den lokala produktionen och kostnadsfördelarna för drivmedlet. Jämfört med dieselpriset är priset för den flytande biogasen i regel lägre. För närvarande finns 25 tankningsstationer för LBG i landet och förra året mer än fördubblades leveranserna av drivmedlet jämfört med 2020."

I Norge er til sammenlikning andelen gassbiler (over 16 tonn) registrert  2022 fortsatt under 3 prosent. Det går ikke klart frem når disse 112 Scania-bilene skal leveres, annet enn at selskapet skifter ut sine biler fortløpende. 

Opphav og kilder: Frigoscandia hjemmeside

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111