23948sdkhjf

Ny kjøper: Bring Frigo AB er solgt til tyske investorer - igjen

Det Posten-eide selskapet Frigoscandia AB i Sverige, bedre kjent under sitt tidligere navn Bring Frigo AB, selges til det tyskbaserte investeringsselskapet Mutares.

TUNGT FORRETNINGSLIV: Forrige salgsprosess gikk i vasken. Men nå ser det ut til at Posten får flippet svenske Frigo.

Posten Bring sin "frigo-virksomhet" har opplevd store omveltninger de siste to årene. 

Salg og nestensalg

For to år siden (17. desember 2019) kunne vi overraskende melde at Bring Frigo AS var solgt til i sammenlikning lille Nor-Log

I februar i år kunne vi så notere følgende fra kvartalsrapporten Q4 2020: "Bring Frigo Sverige AB med datterselskaper (Bring Frigo SE). Konsernet markedsførte i desember 2020 underkonsernet Bring Frigo Sverige for salg og det er i januar 2021 mottatt bud.

I mars i år kunne vi så melde at "Nok et Bring-selskap solgt - tyske investorer kjøper".

Og i mai måtte vi melde kontra med "Stopp for salg av Bring Frigo AB", hvor kommentaren fra Posten var slik:

- At vi hever avtalen er en naturlig konsekvens når en kjøper ikke fullfører sine forpliktelser i henhold til avtalen, sier Thomas Tscherning konserndirektør i Posten Norge-konsernet.

MEN NÅ! Dette fremkommer i dagens melding

Posten Norge AS og Mutares signerte i går en avtale om salg av aksjene i Frigoscandia AB. Salget forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet i Sverige.

Frigoscandia AB ble grunnlagt i 1948 og er markedsleder innen temperert logistikk i Sverige og driver et internasjonalt nettverk i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederland og Frankrike.

Selskapet opererer 25 varehus og terminaler i Sverige og Norge, på tvers av sine tre segmenter innenlands transport, internasjonal transport og lager. Frigoscandia AB har nylig gjennomgått et navnebytte fra tidligere Bring Frigo AB. Selskapet har hovedkontor i Helsingborg.

Investeringsselskapet Mutares ser store muligheter i Frigoscandia-konsernet fremover. Oppkjøpet er Mutares andre svenske investering i november. Selskapet er tenkt å styrke vare- og tjenestesegmentet som en ny plattforminvestering med flere tilleggsmuligheter i Norden og Fastlands-Europa.

Frigoscandia AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontrollert nettverk. Frigoscandia AB har en omsetning på om lag 2,5 mrd. svenske kroner og har ca 1000 ansatte.

Mutares SE & Co. KGaA (www.mutares.de) er det børsnoterte private equity holdingselskapet til Mutares, et europeisk investeringskonsern med kontorer blant annet i München (hovedkontor), Frankfurt, London, Madrid, Milano, Paris, Stockholm og Wien. Mutares kjøper små og mellomstore selskaper og deler av selskaper i spesielle situasjoner med hovedkontor i Europa som viser betydelig potensial for operasjonell forbedring og som selges igjen etter å ha gjennomgått en omplasserings- og stabiliseringsprosess. 

Kilde: Posten Norge pressemelding, Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.096