23948sdkhjf

Stine Einarsen kjører nødhjelp: - Det vil bli mange inntrykk på denne turen

På selve kvinnedagen 8. mars setter Stine Einarsen seg i trekkeren sin for å frakte nødhjelp.

NØDHJELP: Stine Einarsen kjører hjelpesending til mennesker fra Ukraina med en Scania R540 trekker med henger fra Timetrekkeren.

- Jeg har engasjert meg mye i dette. Før jeg startet som yrkessjåfør var jeg aktivt medlem i Røde Kors. Jeg synes det er veldig godt å kunne donere bort litt av min tid for å kjøre en hjelpesending. Da får jeg hvert fall bidratt med det jeg kan, sier Einarsen.

Hun er opprinnelig fra Gausdal, men bor nå i Oslo. Til daglig kjører hun langtransport for Timetrekkeren. Daglig leder Dag Inge Fjærvik hadde ingen betenkligheter med å stille med bil og henger da Einarsen ville ta turen.

- Jeg fikk god hjelp til å fylle hengeren fra en gjeng i Moss mandag ettermiddag (bildet over), og i dag tirsdag starter reisen fra Oslo. Vi skal kjøre nedover i Polen, men nøyaktig hvor vi skal losse vet jeg ikke nå, sier Einarsen.

Lasten består av mye forskjellig, som klær, toalettpapir og mat.

Hun kjører sammen med andre vogntog, og turen er organisert av Bjørn Erik Ovesen.

- Jeg er alene i bilen min på denne turen. Jeg har kun kjørt i Norge, Sverige og Finland tidligere, så det blir mye nytt på denne turen. Til daglig kjører jeg langtransport fra Oslo til Tromsø, Bergen og Ålesund, så jeg er godt vant med å kjøre langt. Men nødhjelp har jeg ikke kjørt tidligere, sier Einarsen.

Hun understreker at denne turen betyr mye for henne. Da hun var engasjert i Røde Kors opplevde hun mye, og vet hvor viktig det er å få bragt ned hjelp til mennesker fra Ukraina.

- Jeg er veldig glad i å hjelpe folk, men jeg må si at jeg er ganske spent før avreise. Jeg tror vi kommer til å få mange inntrykk og tanker i løpet av denne turen. Det var noen som spurte meg om jeg gledet meg til turen, men det blir litt feil ord å bruke. Jeg tror vi kommer til å se mye som ikke er så bra, så det blir ingen ferietur, sier Einarsen.

Hun sier at det føles tryggere å kjøre flere i samme følge, men å kjøre inn i Ukraina blir kanskje litt voldsomt nå.

- Det er kanskje ikke så populært at det kommer nordmenn inn i Ukraina, sier hun.

Med avreise tirsdag håper de å være fremme på fredag.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078